Expert review over 50Plus Mobiel

50+ Mobiel is een sim only-provider die zich specifiek richt op de doelgroep van 50-plussers in Nederland, gebruikmakend van de netwerkinfrastructuur van VodafoneZiggo. Dit bedrijf is opgericht door Edgar de Beule, die zag dat ondanks de groeiende technologische behoeften onder ouderen, er weinig aanbod was dat specifiek op deze groep was gericht.

Inhoudsopgave

50plus Mobiel

Uitgebreide expert review over 50Plus Mobiel – geschreven in 2024

Deze expert review is tot stand gekomen middels een uitgebreide analyse en toetsing door onze redactie. Wij gebruiken hiervoor onder andere de reviews op deze website, de ervaringen die wij via andere geverifieerde bronnen kunnen vinden en actualiteiten en nieuwsbronnen. Tevens doen wij een uitgebreide toetsing van de website van het bedrijf en testen wij waar dit mogelijk is de dienstverlening. Op deze wijze komt een uitgebreide en actuele expert review tot stand.

Groot mobiel netwerk gericht op 50+ ers en ouderen

50+ Mobiel is een sim only-provider die zich specifiek richt op de doelgroep van 50-plussers in Nederland, gebruikmakend van de netwerkinfrastructuur van VodafoneZiggo. Dit bedrijf is opgericht door Edgar de Beule, die zag dat ondanks de groeiende technologische behoeften onder ouderen, er weinig aanbod was dat specifiek op deze groep was gericht.

Belangrijkste Kenmerken van 50+ Mobiel:

 • Doelgroepgericht: Speciaal gericht op de 50-plus doelgroep, biedt het bedrijf naast concurrerende tarieven ook extra diensten zoals technische ondersteuning en gemakkelijke digitale services.
 • Tarieven en Aanbod: 50+ Mobiel positioneert zich qua prijs tussen de grote providers en budgetaanbieders. Ze bieden scherpe tarieven voor sim only-abonnementen die voordelig kunnen zijn voor de doelgroep die wellicht minder data verbruikt maar wel prijs stelt op goede service.
 • Extra Diensten: Naast de basis mobiele diensten biedt 50+ Mobiel ook ‘Buiten Bundel Buffer’, een service om hoge kosten te voorkomen wanneer klanten hun data limiet overschrijden. Dit kan tegen een kleine maandelijkse vergoeding worden geactiveerd.

Discussiepunten en Observaties:

 • Forum Discussies: Op fora zoals Tweakers is te zien dat gebruikers over het algemeen positieve ervaringen delen, met name over de prijs-kwaliteitverhouding. Discussies bevatten vaak tips over actuele aanbiedingen, cashback acties en ervaringen met de dekking en klantenservice.
 • Dekking en Netwerkkwaliteit: Omdat 50+ Mobiel gebruikmaakt van het VodafoneZiggo-netwerk, is de dekking over het algemeen goed. Echter, sommige gebruikers merken op dat de data snelheden variëren, wat waarschijnlijk te wijten is aan de locatie en de specifieke netwerkcapaciteit op die locaties.
 • Prijsstructuren en Buiten Bundel Tarieven: Een punt van zorg voor sommige gebruikers is de prijsstelling van diensten buiten de bundel. Het systeem van 50+ Mobiel kan soms leiden tot hogere kosten als niet voorzichtig wordt omgegaan met de datalimieten, hoewel dit kan worden gemitigeerd door de Buiten Bundel Buffer.

Pluspunten:

 • Specifieke Doelgroepbenadering: 50+ Mobiel richt zich specifiek op ouderen, een groep die vaak over het hoofd wordt gezien door andere mobiele providers. Dit zorgt voor een persoonlijkere aanpak en diensten die beter aansluiten op hun behoeften.
 • Extra Ondersteuning: De provider biedt extra technische ondersteuning en gebruiksvriendelijke diensten, wat erg waardevol is voor gebruikers die mogelijk minder vertrouwd zijn met mobiele technologie.
 • Gebruik van VodafoneZiggo Netwerk: De samenwerking met VodafoneZiggo garandeert een breed en betrouwbaar netwerk met goede landelijke dekking.
 • Concurrerende Prijzen: 50+ Mobiel biedt competitieve tarieven die aantrekkelijk zijn, zeker gezien de extra diensten die ze bieden, zoals de Buiten Bundel Buffer.
 • Flexibele Dataopties en Promoties: Regelmatig biedt 50+ Mobiel aantrekkelijke promoties, zoals kortingen en cashback-acties, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor kostenbewuste consumenten.

Minpunten:

 • Kosten Buiten de Bundel: De standaardinstellingen voor het verbruik buiten de bundel kunnen leiden tot onverwacht hoge kosten als gebruikers niet opletten. Hoewel er een service is om dit te beheren, kost dit extra en moet actief beheerd worden door de gebruiker.
 • Beperkte Internetsnelheid buiten EU: Enkele gebruikers melden beperkingen in de internetsnelheid en netwerktoegang wanneer ze buiten de EU reizen, wat een nadeel kan zijn voor degenen die regelmatig reizen.

Conclusie:

50+ Mobiel lijkt een aantrekkelijke optie voor de doelgroep van 50-plussers die een betrouwbare mobiele service zoeken met extra ondersteuning en een goede prijs. Het is echter belangrijk voor potentiële klanten om goed de voorwaarden te overwegen, vooral wat betreft de kosten buiten de bundel en de netwerkdekking in hun specifieke gebied.

Real Reviews Nieuws

Nieuwsberichten en product reviews worden onafhankelijk geschreven door een lid van de redactie. Heb je een suggestie of aanvulling? Mail ons dan op redactie@realreviews.nl.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht

Recente artikelen

NextEnergy

Expert review over NextEnergy

NextEnergy is een relatief nieuwe speler op de Nederlandse energiemarkt, die zich onderscheidt door het aanbieden van energie tegen dynamische, op de markt gebaseerde tarieven.

Lees verder »
VidaXL

Expert review over VidaXL

VidaXL is een wereldwijde online retailer gevestigd in Venlo, gespecialiseerd in huis- en tuinproducten, sportartikelen en een breed scala aan producten aan via hun eigen

Lees verder »

Jouw bedrijf op Real Reviews?

Wil je ook reviews verzamelen op onze website? Meld je bedrijf gratis aan op deze pagina en start met het verzamelen van reviews voor jouw onderneming.

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.