Nieuws

Is online bijles voor mijn kind effectief?

bijles

Is online bijles voor mijn kind effectief?

Het is niet meer weg te denken tegenwoordig op sommige scholen, de bijlessen die veel kinderen krijgen buiten school om. In de laatste jaren is er naast de standaard bijlesleraar die bij je thuis komt ook een nieuwe mogelijkheid gekomen: de online bijles. Dit varieert van online cursussen tot bijvoorbeeld het alleen of klassikaal videobellen met de bijlesleraar.

De vraag die je hierbij kan hebben is of dit eigenlijk wel effectief is? Studies hebben uitgewezen dat kinderen die bijles krijgen naast school betere resultaten boeken dan kinderen die nooit bijles krijgen. Dit is natuurlijk veel te makkelijk om te stellen dat het altijd nut heeft, dit is puur een statistiek en dus niet direct van toepassing op jouw kind.

Als jij het belangrijk vindt om de mogelijkheden te onderzoeken of bijles voor jouw kind toegevoegde waarde heeft dan zul je zien dat de mogelijkheden tegenwoordig eindeloos zijn. Wellicht is de makkelijkste en goedkoopste optie om een kant en klaar programma te proberen. Deze zijn natuurlijk niet helemaal toegespitst op jouw kind, maar vaak wel zeer goed ontwikkeld. Zo kan je kind vaak spelenderwijs leren op een manier die erg aanslaat. Ook als de les dan niet perfect is kan het wel beter werken dan bijvoorbeeld een saaie bijles van een leraar.

Als een dergelijk systeem goed aanslaat en je kind heeft er profijt van is het wellicht helemaal niet nodig om verder te kijken naar andere mogelijkheden. Mocht het niet of niet voldoende werken voor jouw kind kun je overwegen om priv√©lessen te gaan afnemen bij een individu of bij een gespecialiseerd bedrijf. Nadeel hiervan is natuurlijk wel dat de kosten hiervan een stuk hoger kunnen liggen dan van standaard programma’s, die zijn vaak voor een relatief klein maandelijks bedrag te gebruiken.

Het is overigens zeer verschillend wat je kind nodig heeft welk gebied wanneer je eventuele bijles zoekt. Zaken als een typecursus voor kinderen zijn bijvoorbeeld vrijwel altijd erg goed online te vinden. Je kunt in verschillende thema’s jouw kind blind laten typen met 10 vingers. Dat is zeer nuttig om te kunnen in de moderne tijd, omdat het leven zich grotendeels digitaal afspeelt scheelt dat veel tijd voor jouw kind die het ergens anders aan kan besteden.

Voor basiszaken als lezen en schrijven is misschien ook een standaardmodule al voldoende, maar als jouw kind al wat verder is en je wilt bijles vinden die specifiek geschikt is voor een bepaald onderwerp dan is een standaardoplossing vaak niet meer voldoende. Als jouw kind bijvoorbeeld speciale hulp nodig heeft bij wiskunde dan kom je sneller uit bij een bijlesleraar die daar ook in gespecialiseerd is.

Wat je ook besluit te doen, blijf altijd goed in de gaten houden hoe jouw kind reageert op de bijles die het krijgt, ook als het in het begin allemaal goed lijkt te gaan dan kan in het in verloop van tijd toch veranderen. Bijles is zeker ook niet altijd nodig, maar kan een goede oplossing zijn. Staar je niet blind op het feit dat je iets extra’s wilt doen voor jouw kind, soms is het gewoon niet nodig en dan kan het juist leiden tot een negatief gevoel van jouw kind bij het leren van nieuwe dingen.

Wij verzamelen op onze site veel reviews over bijlesbureaus, leersoftware voor kinderen en online cursussen en programma’s. Dit zijn reviews die echt worden geschreven door gebruikers en klanten van de programma’s, zodat jij een goed en eerlijk beeld krijgt van een bepaald bedrijf. Zo kun je van te voren in ieder geval zorgen dat de keuze die jij maakt ook aansluit bij wat je verwacht van het bedrijf waarmee je in zee gaat!

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.