Is online dating veilig?

Inhoudsopgave

online dating

Is online dating veilig?

Het is niet meer weg te denken uit het moderne dating landschap: online datingsites en dating platforms. Het kan wel steeds lastiger worden om door de bomen het bos nog te zien. Er zijn veel goede en betrouwbare datingsites maar helaas ook wat mindere goede. Daarom kun je je afvragen of online dating nog wel veilig is en hoe je dit kunt controleren.

Vaak zien we dat mensen in de categorie 18-30 heel erg goed weten waar ze graag een profiel willen aanmaken en waarom. Er zijn datingsites en apps die meer gericht zijn op casual dating en wisselende afspraken, en er zijn er ook die juist heel erg focussen op serieuze relaties. Vooral jongeren kunnen dit onderscheid zeer goed maken en kennen vaak van meerdere sites wat het doel daarvan is. Voor de midden en vooral ouderen groep wordt dit onderscheid lastiger.

Veel sites hebben een gerichter doel, bijvoorbeeld voor 50 plussers of juist voor hoger opgeleiden. Dit kan een groot voordeel zijn omdat je makkelijker gelijkgestemden vindt dan op algemenere sites. Op dat soort sites kun je bijvoorbeeld een leuke match hebben met iemand die naderhand met een hele andere intentie op de datingsite zit dan jij. Ook kan het nuttig zijn om je kansen te spreiden en dus een profiel aan te maken op meerdere datingsites.

Veel datingsites beweren bij hoog en bij laag dat ze handmatig alles checken en dat er dus geen kans is op nepprofielen. Mensen met ervaring op datingsites weten dat dit helaas meestal in de praktijk anders werkt. Voor veel mensen zijn deze nepberichten heel makkelijk te herkennen, maar ze komen natuurlijk niet voor niets binnen. Voor meer kwetsbare mensen kan dit lastiger zijn om dit te filteren en daardoor is er helaas ook sprake van misbruik van dit soort mensen via datingsites.

Dus los van de betrouwbaarheid van de datingsite is de betrouwbaarheid van alles gebruikers ook een heikel punt. Daarom raden we in ieder geval aan de onafhankelijke reviews te lezen van het platform waar jij van plan bent een profiel aan te maken. Zeker als je weinig ervaring hebt met online daten is het raadzaam om je goed in te lezen.

Ook van actieve gebruikers van een datingsite zijn wij zeer benieuwd naar de opgedane ervaringen. Op die manier helpen we elkaar een groot, nuttig en betrouwbaar reviewplatform te creëren en te behouden waar mensen op een veilige manier een inschatting kunnen maken welke datingsite of welk bedrijf past bij hun wensen.

Real Reviews Nieuws

Nieuwsberichten en product reviews worden onafhankelijk geschreven door een lid van de redactie. Heb je een suggestie of aanvulling? Mail ons dan op redactie@realreviews.nl.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht

Recente artikelen

Jouw bedrijf op Real Reviews?

Wil je ook reviews verzamelen op onze website? Meld je bedrijf gratis aan op deze pagina en start met het verzamelen van reviews voor jouw onderneming.

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.