Bestellen bij een webshop of op een platform?

Inhoudsopgave

Bestellen bij een webshop

Bestellen bij een webshop of op een platform?

Het moderne winkellandschap speelt zich steeds meer online af. Ook winkels die fysieke locaties combineren met een goed werkende webwinkel boeken goede resultaten en merken dat klanten deze combinatie zeer waarderen. Deze grote webwinkels zijn vaak ook aanwezig als wederverkopers op platforms. Maar hoe werkt dat nu precies en waar kan ik het beste bestellen?

Op grote platformen zoals Bol.com maar ook VidaXL, Amazon en Kleertjes.com worden eigenlijk producten verkocht, gecombineerd met de artikelen van wederverkopers die hun producten aanbieden op deze platformen. Maar waarom doen ze dat? De platformen hebben een bekende naam en veel mensen bestellen uit gewoonte graag bij dit soort grote bedrijven. De aangesloten wederverkopers kunnen dus op hun beurt weer gebruik maken van deze goede naam, echter dienen zij wel een commissie af te dragen over hun verkopen op deze platformen.

Doordat het voor kleine wederverkopers vaak niet meer te doen is om te concurreren met de grote jongens worden zij min of meer gedwongen om op platformen als Bol of Amazon hun goederen aan te bieden. Aan de andere kant is de drempel hiervoor wel laag en worden zij door de platformen aan bepaalde lever standaarden gehouden waardoor de klant verzekerd is van een bepaalde dienstverlening. De klant kan zich immers ook wenden tot de klantenservice van het betreffende platform.

Bij hele grote webwinkels en winkelbedrijven is tegenwoordig ook vrijwel altijd een platform afdeling aanwezig. Bij dit soort partijen is de balans misschien wat minder logisch. Je betaalt in de regel extra voor het bestellen op een platform, maar de voordelen zijn minder voor de hand liggend omdat de webshop zelf waarschijnlijk ook bekend is en zij veel reviews hebben verzameld waarmee je de betrouwbaarheid kunt achterhalen.

Een rondgang langs de reviews, doet toch de vraag rijzen of bestellen via platforms wel altijd de goede keuze is. Als wij de grootste webwinkel en het grootste platform van Nederland naast elkaar leggen, namelijk Bol.com en Coolblue, zien wij het beeld ontstaan dat Coolblue significant hoger scoort op alle review platformen dan Bol.com dat doet.

Mocht je dus een specifiek artikel willen kopen bij een webshop die geen keurmerken en/of reviews hebt en waar je geen goed gevoel bij hebt, dan kun je je toevlucht wellicht zoeken tot een platform. Voor bekende bedrijven raden wij altijd aan de prijs te vergelijken. Als het verschil heel groot is kun je je afvragen waarom je deze meerprijs zou willen betalen om een platform te kunnen gebruiken. Het lezen van de reviews geeft hier ook houvast!

Real Reviews Nieuws

Nieuwsberichten en product reviews worden onafhankelijk geschreven door een lid van de redactie. Heb je een suggestie of aanvulling? Mail ons dan op redactie@realreviews.nl.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht

Recente artikelen

Jouw bedrijf op Real Reviews?

Wil je ook reviews verzamelen op onze website? Meld je bedrijf gratis aan op deze pagina en start met het verzamelen van reviews voor jouw onderneming.

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.