Wat kan ik doen tegen de stijgende benzineprijzen?

Inhoudsopgave

stijgende benzineprijzen

Wat kan ik doen tegen de stijgende benzineprijzen?

Het is een veelgehoorde vraag in de huidige tijd. Wanneer stopt de benzineprijs nu eens met stijgen en wat kan ik doen tegen deze enorme stijging van de prijzen? Helaas kan daar door een individu niet veel aan gedaan worden, de prijzen die worden vastgesteld op basis van de marktprijs van olie zijn in de breedte overal ongeveer hetzelfde.

Wat je wel kunt doen is op zoek gaan naar een tankstation waar de prijs het laagste ligt om daar te tanken. Dit zijn over het algemeen tankstations die wat meer afgelegen liggen. Aan de snelweg tanken is meestal de duurste oplossing. Ook zijn er veel tankstations met bepaalde acties, bijvoorbeeld extra korting op de donderdag of juist op tijdstippen waarop het rustig is bij deze stations.

Op de langere termijn kun je je beter voorbereiden op deze uitdaging door bij de volgende keuze voor een auto wellicht te kiezen voor een elektrische auto. Ook zijn er veel modellen die tegenwoordig de middenweg zoeken die veel mensen prettig vinden. Deze hybride auto’s rijden op elektriciteit voor een beperkt aantal kilometers en kunnen daarna alsnog overschakelen op benzine. Omdat veel mensen relatief korte stukjes rijden, bijvoorbeeld voor het woonwerk verkeer, kan dit aanzienlijk schelen in de brandstofkosten die gemaakt moeten worden.

Het is om meerdere reden van belang dat er bewuster wordt omgegaan met de transport en logistiek, maar dat het in de eigen portemonnee raakt is voor veel mensen erg vervelend. Eens te meer omdat tegelijk met de benzineprijzen ook de gasprijzen mee stijgen door de huidige ontwikkelingen. Het kan zeker geen kwaad jouw autogebruik even onder de loep te nemen om te kijken of hier voor jou winst te halen valt!

Real Reviews Nieuws

Nieuwsberichten en product reviews worden onafhankelijk geschreven door een lid van de redactie. Heb je een suggestie of aanvulling? Mail ons dan op redactie@realreviews.nl.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht

Recente artikelen

Jouw bedrijf op Real Reviews?

Wil je ook reviews verzamelen op onze website? Meld je bedrijf gratis aan op deze pagina en start met het verzamelen van reviews voor jouw onderneming.

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.