Kan ik legaal online gokken in Nederland?

Inhoudsopgave

online gokken

Kan ik legaal online gokken in Nederland?

Het zal je niet ontgaan zijn, er is iets veranderd in het online gok landschap in Nederland. Waar je vroeger helemaal nooit iets hoorde of zag over dit fenomeen, hoogstens misschien iets over online poker, zijn de reclames nu alom aanwezig. Wat is er gebeurt en is het inderdaad legaal om online te gokken in Nederland?

Het korte antwoord daarop is: Ja. Echter, zoals met de meeste dingen, wel met een aantal mitsen en maren daaraan verbonden! Het fenomeen online gokken bestaat al tientallen jaren en is in veel landen al heel lang in meer of mindere mate legaal. In Nederland is het proces van legaliseren en regelgeving omtrent het gokken zeer stroperig en traag verlopen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Groot-Brittannië, waar zowel online als offline gokken een groot deel uitmaakt van het dagelijks leven van de samenleving, van voetbal tot paardenrennen.

In Nederland zijn we zoals gezegd een stuk minder opgeschoten met het legaliseren van online gokken. Nu moet ook gezegd worden dat het inzetten op voetbalwedstrijden of andere sportevenementen in omringende landen veel meer is ingeburgerd dan bij ons in Nederland. Daarom is de urgentie minder groot geweest en hebben andere zaken voorrang gekregen. Daarbij werd het op een zekere wijze jarenlang gedoogd. Dit was voor zowel de aanbiedende als de spelende partijen kennelijk lange tijd voldoende.

Hoe verleidelijk het ook lijkt voor de betrokken partijen om het op deze wijze in stand te houden, is er toch ook veel te zeggen voor het legaliseren van deze markt. Voor de overheid is natuurlijk het grote voordeel dat er gemakkelijker belasting geheven kan worden. Voor de partijen die uiteindelijk een vergunning hebben gekregen is het voordeel dat zij onder een beperkt aantal aanbieders de gehele taart kunnen verdelen. Voor de speler is het ook een voordeel, het is namelijk een stuk veiliger om op deze manier online te gokken. Het is immers wel zo fijn dat wanneer je iets wilt laten uitbetalen naar je rekening, je ook zeker weet dat dit gebeurt en je niet bij een louche buitenlandse aanbieder terecht moet die je slecht of niet kunt bereiken.

Tevens kan door het legaliseren van de markt veel beter gehandhaafd worden op bepaalde regels. Zo kan bijvoorbeeld gewaarborgd worden dat spelers niet te ver gaan en dat ook partijen niet over de schreef gaan met bijvoorbeeld het maken van reclames.

Al met al is dit nieuwe fenomeen dus helemaal niet zo nieuw als het nu in Nederland wel lijkt. Voordat je met een partij in zee gaat raden we je altijd aan de reviews te lezen. Onafhankelijke reviews geven een zo betrouwbaar mogelijk beeld van een bedrijf of aanbieder en op die manier kun je van te voren onderzoek doen om vast te stellen of een bepaald bedrijf iets voor jou is en aan jouw wensen voldoet! Dit kan gaan van kortingscodes en dienstverlening tot uitbetalingen en spelbeleving. Lees of schrijf een review en help met het vormen van een compleet beeld voor anderen!

Real Reviews Nieuws

Nieuwsberichten en product reviews worden onafhankelijk geschreven door een lid van de redactie. Heb je een suggestie of aanvulling? Mail ons dan op redactie@realreviews.nl.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht

Recente artikelen

Jouw bedrijf op Real Reviews?

Wil je ook reviews verzamelen op onze website? Meld je bedrijf gratis aan op deze pagina en start met het verzamelen van reviews voor jouw onderneming.

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.