Private Lease: Wel of niet doen?

Inhoudsopgave

Private Lease: Wel of niet doen?

Vroeger was de term leasen iets dat je alleen kende van mensen die een auto van de zaak reden, die hadden een leaseauto nodig voor hun beroep en mochten dan van de baas deze vaak ook privé rijden. Hier hoefde dan alleen bijtelling voor te worden betaald. Dit systeem werkt nog steeds zo, echter is de term leasen veel breder geworden. Je kunt bijvoorbeeld ook auto’s private leasen, maar ook zelfs banken, tv’s, bedden et cetera.

Het lijkt zo mooi, de bank waar je op zit hoeft niet in één keer een smak geld te kosten maar wordt maandelijks geleased. Maar wat betekent dit eigenlijk? In het kort is deze constructie het best te vergelijken met een uitgebreide huur overeenkomst. De bank blijft eigendom van het bedrijf, en jij betaalt per maand een vast bedrag dat bestaat uit een aantal onderdelen. Meestal is dit afschrijving, onderhoud en rente. Bij auto’s komt hier wat meer bij kijken omdat bijvoorbeeld ook verzekeringen en wegenbelasting zitten inbegrepen in het leasebedrag.

Als je gaat starten met private lease is het gemakkelijk door de bomen het bos niet meer te zien. Laat je niet verleiden tot de eerste aanbieding die je ziet. Of dat nu om een auto gaat of een boxspring. Lees je goed in wat de voorwaarden van het contract nu echt zijn. Kun je bijvoorbeeld het bed ook overnemen als dit heel goed bevalt na de looptijd van je contract? Zitten wel alle facetten inbegrepen in de prijs die jij denkt dat er bij zullen zitten? En natuurlijk: Is de partij waar ik mee in zee ga wel betrouwbaar? Voor dat laatste is natuurlijk een goed begin om de aanbieder die jij interessant vindt te beoordelen aan de hand van onafhankelijke reviews van anderen.

Het concept private leasen is relatief ingewikkeld voor een consumentenproduct en kan ook gevolgen hebben voor andere facetten van je leven. Vergeet bijvoorbeeld niet dat je een vast maandelijks bedrag uit je besteedbaar inkomen haalt. Ga jij binnenkort een huis kopen/verbouwen en heb jij hiervoor een hypotheek nodig? Dan heeft zo’n private lease contract grote gevolgen voor je maximale leenbedrag. Ook een bank of fiets in een leaseconstructie kunnen deze gevolgen hebben. Laat je zeker eerst goed informeren door een adviseur als je een leasecontract wilt aangaan en verwacht gedurende de looptijd daarvan een hypotheek of krediet nodig te hebben!

Real Reviews Nieuws

Nieuwsberichten en product reviews worden onafhankelijk geschreven door een lid van de redactie. Heb je een suggestie of aanvulling? Mail ons dan op redactie@realreviews.nl.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht

Recente artikelen

Jouw bedrijf op Real Reviews?

Wil je ook reviews verzamelen op onze website? Meld je bedrijf gratis aan op deze pagina en start met het verzamelen van reviews voor jouw onderneming.

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.