Tips voor de voorjaarsschoonmaak

Inhoudsopgave

voorjaarsschoonmaak

Tips voor de voorjaarsschoonmaak

Een langlopende traditie die zelfs in de moderne tijd nog in vele huishoudens in ere wordt gehouden: De voorjaarsschoonmaak. De dagen worden weer langer, het wordt licht in huis en de ramen en deuren gaan weer open. Heerlijk natuurlijk, maar het valt ook wel erg op dat er in het huis is geleefd gedurende de koude maanden. Tijd dus voor een grote schoonmaak!

Het voorjaar is een perfect moment hiervoor, lekker even alles aan kant en de gordijnen van de ramen om van top tot teen de boel eens onder handen te nemen. In vroeger tijden werd van de vrouw des huizes verlangd dit klusje elk jaar te doen. Dat is natuurlijk allang niet meer zo, maak het gezellig en vele handen maken licht werk!

Voor sommige mensen is het doen van een dergelijke schoonmaak geen enkel probleem. Het gaat van nature en aan het einde van de dag of het weekeinde staat het hele huis aan kant. Er zijn ook (misschien wel meer) mensen die er veel meer moeite mee hebben maar die wel heel blij worden van een lekker schoon huis. Daarvoor hebben we nog enkele tips.

Zo kan het bijvoorbeeld heel erg helpen om voordat je begint een goede planning te maken van wat je precies gaat doen en wat het einddoel is van de schoonmaakdag. Zo kom je beslagen ten ijs en ben je gemotiveerd om je planning te volgen. Daarnaast is het van belang dat je van te voren zorgt dat je alle producten in huis hebt, zoals baking soda, schoonmaakmiddelen en de juiste attributen zoals doeken en dweilen. Zo voorkom je irritatie tijdens het schoonmaken omdat er iets niet is dat je nodig hebt.

Het beste dat je als stap 1 kunt doen is opruimen. Dat klinkt misschien gek, maar opruimen en schoonmaken zijn twee heel verschillende dingen. Zorg dat alle losse dingen opgeruimd zijn en er niks meer rondslingert. Dat is namelijk erg storend tijdens het schoonmaken, omdat je je dan wil concentreren op de taak waar je mee bezig bent (mede om je planning te halen!).

Het laatste dat we je willen meegeven is: Wees een beetje lief voor jezelf. Je bent goed bezig door deze schoonmaak uit te voeren, dus neem ook regelmatig even lekker pauze. Zorg dat je eten en drinken in huis hebt waar je gek op bent om jezelf te belonen. Of zorg bijvoorbeeld voor een heerlijk diner met je schoonmaakploeg na het voltooien van de taak. Niet is lekkerder dan voldaan iets leuks doen met zijn allen in een heerlijk schoon huis!

Real Reviews Nieuws

Nieuwsberichten en product reviews worden onafhankelijk geschreven door een lid van de redactie. Heb je een suggestie of aanvulling? Mail ons dan op redactie@realreviews.nl.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht

Recente artikelen

Jouw bedrijf op Real Reviews?

Wil je ook reviews verzamelen op onze website? Meld je bedrijf gratis aan op deze pagina en start met het verzamelen van reviews voor jouw onderneming.

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.