Verzendkosten verminderen met Sendcloud software

Sendcloud is een Nederlands bedrijf dat een alles-in-één verzendoplossing biedt voor online winkeliers. Het bedrijf werd in 2012 opgericht door Rob van den Heuvel, Bas Smeulders en Sabi Tolou en is sindsdien snel gegroeid. Het werd snel populair vanwege zijn innovatieve benadering van verzending en de besparingen die het kon opleveren, vooral voor kleinere bedrijven. Nadat ze zich in Nederland hadden gevestigd, begonnen ze hun diensten uit te breiden over heel Europa. De missie van Sendcloud is om het verzendproces voor e-commerce bedrijven van elke omvang te vereenvoudigen, zodat zij hun activiteiten gemakkelijker kunnen opschalen en hun klantervaring kunnen verbeteren. Dit leidt inherent tot lagere verzendkosten, betere tarieven en een beter serviceniveau van de grote vervoerders.

Inhoudsopgave

SendCloud

Sendcloud integreren met webshops

Het platform integreert met verschillende e-commerce platforms, waaronder Shopify, Magento en WooCommerce, waardoor bedrijven hun verzendactiviteiten gemakkelijk kunnen beheren vanuit één enkel dashboard. Een van de aandachtspunten van het bedrijf is om dit zo eenvoudig mogelijk te maken. Dit moet ontwikkelaars helpen om snel en functioneel te integreren met alle functies. Ze hebben ook plug-ins en oplossingen gemaakt voor mensen die niet weten hoe ze moeten coderen, zodat alles snel en correct kan worden geïntegreerd en aan elkaar gekoppeld. Het platform biedt toegang tot verschillende vervoerders, waaronder DHL, UPS, FedEx en vele andere, waardoor bedrijven de flexibiliteit hebben om de beste verzendoptie voor hun behoeften te kiezen. Deze integratie en toegang tot meerdere vervoerders lijkt een belangrijke factor te zijn geweest in het succes van Sendcloud, waardoor bedrijven hun verzendprocessen kunnen stroomlijnen en de kosten kunnen verlagen.

sendcloud logo Verzendkosten verminderen met Sendcloud software

Functionaliteit die Sendcloud biedt

Het aanbod van functies, integraties en intelligente toevoegingen groeit, verandert en verbetert voortdurend. Nadat een bestelling is geplaatst, selecteert het platform automatisch de beste verzendoptie op basis van de voorkeuren van het bedrijf en de locatie van de klant. Het platform genereert vervolgens het verzendlabel en stuurt de bestelling van het pakket zelf naar de geselecteerde vervoerder. Deze automatisering bespaart bedrijven tijd en vermindert de kans op menselijke fouten. Dit hangt natuurlijk af van hoe het bedrijf met een bepaalde vervoerder of groep vervoerders wil werken.

Sendcloud biedt ook een reeks tools om bedrijven te helpen hun klantervaring te verbeteren. Met het platform kunnen bedrijven bijvoorbeeld gemerkte tracking e-mails versturen en hun verzendberichten aanpassen. Dit niveau van personalisering helpt bedrijven vertrouwen op te bouwen bij hun klanten omdat zij een herkenbare pagina zien met het logo van de online winkel waar zij hun bestelling hebben geplaatst. Het platform bevat ook functies voor het beheer van retourzendingen, een belangrijk aspect van de e-commerce-ervaring. Met het platform kunnen bedrijven eenvoudig retourlabels genereren en de status van geretourneerde artikelen volgen. Dit maakt het voor bedrijven gemakkelijker om retourzendingen te verwerken en hun klanten een positieve ervaring te bieden. Dit lijkt misschien een manier om meer retourzendingen te krijgen, maar in werkelijkheid is het een manier om vertrouwen in uw product te tonen en bespaart het eigenlijk geld op de lange termijn.

Een ander belangrijk aspect van Sendcloud is het analytics dashboard. Het platform biedt belangrijke diepgaande inzichten in hun verzendprocessen, waardoor ze verbeterpunten kunnen identificeren en hun activiteiten kunnen optimaliseren. Het analytics dashboard bevat statistieken zoals verzendkosten, prestaties van vervoerders en levertijden. Deze gegevens kunnen webwinkeliers helpen onderbouwde beslissingen te nemen over hun verzendstrategie en hun resultaat te verbeteren.

sendcloud 2 Verzendkosten verminderen met Sendcloud software

Welke tarieven rekent Sendcloud?

Het bedrijf rekent een vergoeding op basis van de intensiteit waarmee de dienst wordt gebruikt. Het is ook mogelijk om verschillende extra’s aan te schaffen, meestal op basis van een maandelijks bedrag. De grootste kostenpost, maar ook de grootste besparing, is het gebruik van de eigen tarieven van Sendcloud. Zij hebben grote volumes ingekocht bij verschillende grote vervoerders zoals DHL, GLS, UPS en DPD, die zij doorberekenen aan hun klanten. In een notendop betekent dit dat zij met DHL afspreken om bijvoorbeeld een miljoen pakketten te garanderen, waardoor zij een gunstig tarief van DHL krijgen voor hun zendingen. Deze miljoen pakketten worden vervolgens in kleine stukjes doorverkocht aan kleinere webshops en ondernemers. De korting wordt gedeeld, zodat zowel Sendcloud als de verzenders profiteren van het prijsvoordeel. Hoeveel het precies kost om een pakket te verzenden hangt af van je jaarlijkse volume, het land waarnaar je verzendt en de koerier van je voorkeur.

Is Sendcloud nuttig voor mijn webwinkel?

De software heeft enige toegevoegde waarde voor de meeste kleine bedrijven en webwinkels. De afweging is of de maandelijkse kosten opwegen tegen het prijsvoordeel en de tijdsbesparing die een ondernemer met deze software kan realiseren. Er zijn nu verschillende concurrenten bezig met soortgelijke diensten, maar als een van de oprichters en grootste spelers in de industrie is Sendcloud nog steeds een prominente optie voor verzendsoftware voor kleine en middelgrote e-commerce bedrijven. Of u nu op zoek bent naar slimme software of gewoon geïnteresseerd bent in het prijsvoordeel van het gebruik van hun kortingstarieven. Voor veel ondernemers is het de moeite waard om de opties en voordelen die Sendcloud te bieden heeft te onderzoeken bij het maken van een keuze. Aangezien dit voor de meeste bedrijven een langetermijnbeslissing is, loont het om je huiswerk te doen. Een deel van dit onderzoek omvat het lezen van reviews van andere gebruikers. U kunt deze vinden door HIER te klikken.

Real Reviews Nieuws

Nieuwsberichten en product reviews worden onafhankelijk geschreven door een lid van de redactie. Heb je een suggestie of aanvulling? Mail ons dan op redactie@realreviews.nl.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht

Recente artikelen

Jouw bedrijf op Real Reviews?

Wil je ook reviews verzamelen op onze website? Meld je bedrijf gratis aan op deze pagina en start met het verzamelen van reviews voor jouw onderneming.

Bezoek de pagina van SendCloud!

Wij verwijzen u graag door naar de pagina van SendCloud. Door dit venster te sluiten met de onderstaande knop zal de pagina van SendCloud worden geopend en kunt u het artikel over dit bedrijf verder lezen. Het openen van de pagina draagt bij aan het bestaansrecht van Real Reviews zodat bezoekers als u kunnen blijven lezen over uiteenlopende onderwerpen, aanbieders, reisorganisaties en andere dienstverleners.

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.