Wat kan ik doen tegen de stijgende energieprijzen?

Inhoudsopgave

energieprijzen

Wat kan ik doen tegen de stijgende energieprijzen?

Het is momenteel een zeer actueel probleem. De gasprijzen stijgen als een dolle en dat maakt veel mensen nerveus voor de komende energie afrekeningen. Maar wat kan ik nou zelf doen tegen deze stijging en hoe zorg ik dat de impact op mijn rekening minimaal is?

Het belangrijkste is om niet opeens in paniek over te stappen of juist de prijs voor zeer lange tijd vast te leggen om er maar vanaf te zijn. De meeste experts zijn het erover eens dat deze prijsstijging van tijdelijke aard is. Als je energiecontract afloopt en je te maken krijgt met de hogere, variabele tarieven kan het lonen om rond te kijken. Wees voorzichtig met het vastleggen van de tarieven voor langere tijd op dit punt. Het kan wel eens nadelig blijken te zijn om de prijs voor 5 jaar te hebben vastgelegd bijvoorbeeld!

Naast de daadwerkelijke prijs van de energie die je gebruikt kan het natuurlijk ook nooit kwaad om je eigen verbruik eens onder de loep te nemen. Vaak zijn er veel momenten waarop de verwarming onnodig aan staat of te hoog staat. Probeer eens, wanneer je ’s avonds op de bank ligt, lekker een dekentje te pakken en de kachel wat lager te zetten, misschien bevalt dit wel hartstikke goed! Let ook op de radiatoren in kamers waar je niet of niet vaak komt, wellicht staan die aan en is dit helemaal niet nodig.

Als dit alles is bekeken kun je aanvullend proberen te besparen door te investeren in het isoleren van je huis. Je moet dan wel de luxe hebben hier iets in te kunnen investeren, maar gelukkig ziet de overheid ook het belang in van het isoleren van het huis waardoor er subsidie aangevraagd kan worden. Tevens is met de hoge gasprijzen de terugverdientijd van investeringen korter dan wanneer die prijs laag ligt.

Er zijn zowel grote als kleine manieren om je isolatie te verbeteren. Zo is er bijvoorbeeld radiatorfolie te koop die je achter je radiatoren kunt plakken om de warmte langer vast te houden. Dit is een voorbeeld van een kleine besparing maar levert toch vrij snel een voordeel op. Grotere investeringen gaan bijvoorbeeld over HR++ Dubbel glas, spouwmuren isoleren en vloerisolatie. Dit gaat over significante bedragen maar leveren ook flinke besparing op. Ook het isoleren van schuine muren kan groot verschil maken.

Op deze wijze kun je de stijgende prijzen zo goed mogelijk het hoofd bieden. Ook andere prijzen stijgen flink in 2022, vaak ook als gevolg van de stijgende energieprijs, dit beïnvloedt bijna alles!

TIP: Zet je apparaten niet op stand-by maar helemaal uit. Bijvoorbeeld computers en televisies kun je veel beter gewoon uitzetten, dit kan tot tientallen euro’s per apparaat per jaar opleveren, tel uit je winst!

Real Reviews Nieuws

Nieuwsberichten en product reviews worden onafhankelijk geschreven door een lid van de redactie. Heb je een suggestie of aanvulling? Mail ons dan op redactie@realreviews.nl.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht

Recente artikelen

Jouw bedrijf op Real Reviews?

Wil je ook reviews verzamelen op onze website? Meld je bedrijf gratis aan op deze pagina en start met het verzamelen van reviews voor jouw onderneming.

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.