Zelf beleggen, hoe werkt dat eigenlijk?

Inhoudsopgave

beleggen

Zelf beleggen, hoe werkt dat eigenlijk?

Beleggen lijkt soms iets dat ver weg gebeurt en alleen toegankelijk is voor de grote, rijke zakenmannen in een driedelig pak. In de praktijk is dat allang niet meer zo. Het begrip beleggen is toegankelijk voor iedereen geworden en kan op heel veel verschillende manieren.

De eerste keuze die je natuurlijk moet maken is: Is beleggen iets voor mij? Het antwoord daarop is heel persoonlijk. Sommige reclames geven een heel rooskleurig en prettig beeld van zelf beleggen via verschillende apps en websites. Maar er staat natuurlijk wel iets op het spel, je kunt ook geld verliezen met beleggen. Niks is gegarandeerd, daar moet je wel tegen kunnen!

Als je hebt besloten dat je je in deze wereld wil gaan begeven komt vrij snel de volgende keuze. Ga ik mijn bank bellen om een beleggingsrekening te openen in de vertrouwde bankomgeving die ik herken? Of ga ik een specialist opzoeken, bijvoorbeeld een online broker of een specifieke bank voor beleggers? En hoe zal ik gaan beleggen, via een app of toch liever online met mijn tablet of de laptop op schoot?

Het kan lastig zijn door de bomen nog het bos te zien als je je gaat verdiepen in het aanbod. Toch is dit belangrijk om te doen. Je gaat waarschijnlijk niet snel meer overstappen (dat kan overigens wel gewoon!), dus de kans dat je lange tijd met deze partij te maken hebt is groot.

Twee van de belangrijkste factoren waarop je waarschijnlijk je keuze zult baseren zijn de kosten en het beschikbare aanbod. Bij de meeste grootbanken is beleggen een van de vele zaken die zij aanbieden, hierdoor zijn bij enkele banken de kosten hoger dan bij online brokers en is het aanbod beperkter. Daarentegen kun je wel in jouw vertrouwde bankomgeving een beleggingsrekening openen en dit kan erg prettig voelen. Ook kan het zijn dat je helemaal niet zo’n groot aanbod nodig hebt omdat je maar heel af en toe zult handelen.

Het is van belang weloverwogen te werk te gaan op dit gebied. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn dan is het vaak ook zo en garanties bestaan niet. Tegelijkertijd is beleggen niet iets om bang voor te zijn en kun je op deze manier impact hebben op jezelf en ook door bijvoorbeeld de keuzes die jij maakt waarin je belegt. Lees voor je een keuze maakt in een bepaalde aanbieder ook altijd even de onafhankelijke reviews, dat kan je zomaar verrassingen schelen!

Real Reviews Nieuws

Nieuwsberichten en product reviews worden onafhankelijk geschreven door een lid van de redactie. Heb je een suggestie of aanvulling? Mail ons dan op redactie@realreviews.nl.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht

Recente artikelen

Jouw bedrijf op Real Reviews?

Wil je ook reviews verzamelen op onze website? Meld je bedrijf gratis aan op deze pagina en start met het verzamelen van reviews voor jouw onderneming.

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.