1/5
GEMIDDELDE BEOORDELING: 2/10
(2 Reviews)

Alle reviews

  Aantal reviews: 2
 1. Beoordeling:

  2
  Verkeerde maat geadviseerd gekregen
  Ik had mijn oog laten vallen op een prachtige racefiets van 2849,- bij Mantel Bikeparts in Arnhem, enkel nog in XL verkrijgbaar.
  Omdat ik volgens de website van de producent een beetje tussen 2 maten zit (iets meer richting XL) en dit mijn eerste racefiets is heb ik geen enkel risico genomen en gebeld om te vragen of dit mijn maat kon zijn.
  Het advies was uiteraard om even langs te komen, de verkoper zou kunnen bepalen of dit de juiste maat voor mij zou zijn.
  Ik heb deze medewerker voor de zekerheid gevraagd of er misschien iemand was die heel veel verstand had van racefietsmaten en deze was er, deze verkoper deed ook bikefittings.
  Om er geen haastklus van te maken heb ik hierna de woensdagochtend vrij genomen on in alle rust met deze verkoper de fiets goed te bekijken.
  Zadelhoogte afgesteld, proefrit gemaakt, etc.
  Fiets voelde wel wat groot maar er zat ook nog een vrij lange stuurpen op.
  Deze zou ik altijd achteraf zelf nog kunnen vervangen maar dit is absoluut de juiste fietsmaat was het advies van deze bikefittende verkoper.
  Vanwege mijn grote vertrouwen in deze verkoper en Mantel heb ik deze fiets aangeschaft op 24-3.

  Kort na aanschaf ben ik vrij ziek geworden en heb ik hierdoor de fiets niet meteen goed kunnen testen, dit is de afgelopen maand gebeurd.
  Bij test 1 (ritje van 31) kwam ik met rugpijn van de fiets. Nog wat afgesteld en toen nog een rit (ritje van 50 km) met de nieuwe fietsclub…weer rugpijn.
  Omdat de verkoper mij aangaf 100% zeker te zijn van de maat heb ik toen zelf een kortere stuurpen en een ander zadel aangeschaft, dat zou het dan moeten zijn was mijn gedachte.
  Nog 1 rit gedaan met de club (ritje van 80 km). Ik ben toen nog net thuisgekomen zoveel pijn had ik in de onderrug. Diverse medefietsers van de club gaven mij aan dat de fiets veel te groot was.

  Omdat het mij toch niet lekker zat ben via Google gaan zoeken naar een Large (model 2023 maar hetzelfde frame)
  Deze zag ik bij fietsenwinkel Gelderland in Heteren op voorraad staan, toch eens kijken.
  Daar aangekomen contact gelegd met de verkoper en het verhaal uitgelegd, deze gaf mij aan op het oog al te kunnen zien dat ik qua bovenlijf nooit op een XL zou gaan passen.
  Hij heeft hierna alle tijd genomen om mij dit uit te leggen en heeft mij de L laten proberen.
  Mantel had mij deze nooit mogen verkopen volgens de verkoper, hadden ze echt moeten zien.
  Ik kon wel door de grond zakken, zo hard voor deze fiets gespaard.

  Dezelfde dag ben ik bij Mantel langsgegaan om mijn verhaal te doen.
  Fiets mocht terug en ze zouden mij een aanbod doen.

  Eerste aanbod…komt hij:
  2400,- terug maar wel met de verplichting een nieuwe fiets bij hun aanschaffen.
  Dussss verkoop fiets: Winst Mantel
  Retour fiets: Winst Mantel
  Verplichting aanschaf nieuwe fiets: Weer winst voor Mantel!
  Het lijkt wel een ingesleten werkwijze!

  Voor mij gingen die 161 ellendige kilometers gingen mij nu 449,- euro kosten. (dat is 2,79 per km)
  Ik had het zadel niet meer, de stuurpen was veranderd (zelfde type) en er had volgens de verkoper van Mantel teveel tijd tussen gezeten.
  Mijn reactie was dat ik ziek was geweest en dat de verkoper mij aan had gegeven dat de maat 100% goed was, met dat vertrouwen heb ik dus hierna de pen aangepast.
  Ik heb hierna aangegeven dat ik niet zo blij was met dit bod en vond dat de fout bij Mantel zijn ontstaan.
  Toch ook wel een vervelende gedachte dat Mantel mij nu het grote verlies liet dragen.
  Sterker nog, paar nieuwe bandjes erop en een zadeltje en deze nog onbeschadigde en spliksplinternieuwe gaat daar als demo de deur uit met 200 euro korting op de nieuwprijs.
  2x winst voor Mantel en voor mij het grote verlies!
  Ik had zelf aangegeven 2700,- voor mijn fiets terug te willen, dan hadden ze nog ruimte om de fiets wat aan te passen en zouden we het leed wat meer delen maar helaas.

  Na een hoop gedoe met Mantel krijg ik uiteindelijk 2500,- terug en de banden.
  Winst maken op een ingeleverde fiets weegt zwaarder voor Mantel dan de band met hun klanten.
  Gevoel van medeleven is er ook niet want van de 5 medewerkers die ik in dit verhaal heb gesproken is er niet 1 geweest die heeft aangegeven het een vervelende situatie voor mij te vinden.

  Nieuwe COMPLEET AFGESTELDE fiets is besteld, bij fietsenwinkel Gelderland in Heteren. 12% korting + Topservice!

  0

  0

  Je hebt al gestemd!

  Reageer
 2. Beoordeling:

  2
  Slechte ervaring met Mantel
  Zeer slechte ervaring met Mantel. Mijn goed functionerende racefiets voor een onderhoudsbeurt langs gebracht. Vervolgens zijn er voor meer dan 600Euro aan onderdelen vervangen (ook onderdelen die niet vervangen hoefden te worden) en kreeg ik de fiets tot 2 keer toe mee terwijl deze niet schakelde door de combinatie van de nieuwe onderdelen (Sram en Shimano). Uiteindelijk moest ik zelf de Shimano onderdelen op internet kopen omdat Mantel deze niet kon leveren. Deze onderdelen zijn op de fiets gezet en de fiets schakelde daarna goed. Afspraak was dat de reparatie 1 dag zou duren, ik ben de fiets meer dan 2 weken kwijt geweest doordat Mantel de fiets onkundig heeft gerepareerd. Ik heb 4 verschillende mensen personen bij de klachtenservice gesproken, die elk een aantal dagen nodig hadden om zich in te lezen. De communicatie was matig.
  De nieuwe versnellingskabels waren te lang gemonteerd. Ik ben vervolgens naar een andere fietsenmaker gegaan om dit op te lossen en de versnelling nauwkeurig af te stellen.
  0

  0

  Je hebt al gestemd!

  Reageer

Schrijf een review

Het e-mailadres en bestelnummer worden niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ga akkoord met de gebruikersvoorwaarden en het privacybeleid door deze review te plaatsen. Ik verklaar ook dat ik een daadwerkelijke ervaring heb met dit bedrijf.

Lees ons controlebeleid en hoe wij zorgen dat reviews authentiek zijn.
Bedankt voor het insturen van jouw review!

Mantel

Mantel is een in 1938 opgerichte fietsenwinkel, welke naast een online winkel ook drie superstores heeft in Utrecht, Arnhem en Den Bosch. Producten die worden verkocht vallen in de volgende categorieën: Fietsen, Onderdelen, Accessoires, Kleding, Fietstrainers, Elektronica, Onderhoud en Voeding. Het assortiment bestaat met name uit producten van gerenommeerde merken als; Gazelle, Cube en Trek.

Deel deze pagina

Reviews over dit bedrijf

Hier lees je authentieke reviews van anderen over hun ervaring met Mantel. De beoordeling van 2/10 is gebaseerd op 2 gecontroleerde reviews met een gemiddelde van 1 uit 5 sterren.

Lees meer reviews:

Schrijf jij ook een review?

Lees op deze pagina beoordelingen van Mantel waarin ervaringen uit zowel de winkel als de webshop staan beschreven. Bent u van plan iets te gaan kopen bij Mantel dan kunt u op basis van deze ervaringen een overwogen keuze maken. Heeft u onlangs iets gekocht bij of een bezoek gebracht aan Mantel, deel dan deze ervaring, in een review, door te vertellen hoe de bestelling is verlopen, van aankoop tot levering en eventuele garantie of behandeling van klachten.

Door feedback en ervaringen met elkaar te delen kunnen we in de toekomst steeds betere en gerichtere keuzes maken wat betreft fysiek of online winkelen. Onafhankelijke reviews helpen bij het maken van een keuze voor een bepaalde winkel. Help anderen door jouw beoordeling te geven over Mantel en laat zien welke ervaringen jij hebt gehad in de winkel met het assortiment, aankoop, service en de betrouwbaarheid.

Vorm jouw mening over deze winkel door reviews van anderen te lezen. Lees hier onafhankelijke beoordelingen van echte klanten over Mantel!

Jouw bedrijf op Real Reviews?

Wil je ook reviews verzamelen op onze website? Meld je bedrijf gratis aan op deze pagina en start met het verzamelen van reviews voor jouw onderneming.

Lees reviews en bekijk Mantel

Mantel

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.