Heb ik als consument een factuur nodig?

Inhoudsopgave

factuur nieuws

Veel webshops en winkels geven u na aankoop automatisch een bonnetje of digitale factuur. Maar heb ik deze als consument nodig, bijvoorbeeld als ik aanspraak wil maken op garantie?

We kennen het allemaal wel van vroeger, bij een kapotte fiets of een stofzuiger die ermee ophield. Op zoek naar het bonnetje (het garantiebewijs) in een rommelige la of een grote kast. Maar was dat eigenlijk wel zo, en hoe zit dat met de huidige digitale tijd? Moet ik een factuur opvragen en bewaren om mijn consumentenrechten te bewaken?

Laten we beginnen met dat een bedrijf altijd verplicht is u een – gratis – factuur uit te reiken als u daar om vraagt. Mocht u dat dus prettig vinden en niet automatisch een factuur ontvangen hebben is dit altijd mogelijk. Echter is een factuur niet noodzakelijk om aanspraak te maken op garantie. U moet als consument wel een ander bewijsstuk kunnen overleggen als daarom wordt gevraagd, bijvoorbeeld een foto van de bankafschrijving naar het betreffende bedrijf.

Voor u als consument is een factuur dus niet van doorslaggevend belang, voor bedrijven ligt dit uiteraard anders vanwege de administratieve plichten. Wij raden u aan om desalniettemin altijd een factuur op te vragen na een aankoop en deze digitaal te bewaren zodat u daarop kunt terugvallen, maar u hoeft bij het verliezen van een bonnetje of factuur dus niet bang te zijn dat u uw consumentenrecht niet meer kunt uitoefenen!

Real Reviews Nieuws

Nieuwsberichten en product reviews worden onafhankelijk geschreven door een lid van de redactie. Heb je een suggestie of aanvulling? Mail ons dan op redactie@realreviews.nl.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht

Recente artikelen

Jouw bedrijf op Real Reviews?

Wil je ook reviews verzamelen op onze website? Meld je bedrijf gratis aan op deze pagina en start met het verzamelen van reviews voor jouw onderneming.

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.