Hoe kan ik het beste mijn huis beveiligen?

Inhoudsopgave

Hoe kan ik het beste mijn huis beveiligen?

Hoe kan ik het beste mijn huis beveiligen?

Er wordt zeer veel reclame over gemaakt op radio en televisie, en het is ook een vraag die veel mensen zichzelf stellen: Moet ik geld besteden aan het beveiligen van mijn huis? In de reclames op t.v. zie je vaak iemand bij wie net is ingebroken, en die spijt heeft dat zij niet eerder hun huis hebben beveiligd. Zo creëren de bedrijven een angst bij mensen die nog geen beveiliging hebben, die dan geneigd zijn hier toch geld aan te besteden. Maar is dit terecht, en is het beveiligen van een huis wel nodig?

Laten we beginnen met het feit dat de kans op een inbraak of overval in dit land niet enorm groot is. Statistisch gezien is de kans dat jouw er in jouw huis ingebroken wordt dus niet erg groot. Daarentegen is de impact van een inbraak wel zeer groot. Zowel op materieel vlak maar ook zeker voor de mensen die het overkomt. Zij hebben vaak langdurig last van de gevolgen van een inbraak. Denk hierbij aan angst en onzekerheid, en bijvoorbeeld slaapproblemen als gevolg daarvan. Daarom is het, ondanks de kleine kans, wel een zeer belangrijk onderwerp.

De cijfers over inbraken lopen erg uiteen, maar het maakt waarschijnlijk ook niet zoveel uit hoe groot de kans op een inbraak precies is. Je wilt er alles aan doen om te te voorkomen. Daarom is het beveiligen van je huis een goede oplossing om de kans zo klein mogelijk te maken dat inbrekers in jouw huis hun slag kunnen slaan. Het is wel goed om te noemen dat ook na het beveiligen van je huis de kans nooit nul wordt. Toch zijn er veel oplossingen die ook qua inbraakpreventie nuttig kunnen zijn. Je wilt immers het liefst een inbraak voorkomen, dat heeft veel minder impact.

Onderzoeken wijzen uit dat huizen die goed beveiligd zijn wel degelijk een stuk minder vaak worden uitgekozen door inbrekers om in te breken. Dit komt voornamelijk door de afschrikkende werking. Er zijn onderzoeken gedaan waaruit bleek dat alleen een bord aan de muur schroeven met “Dit huis wordt beveiligd” al voldoende is om veel kwaadwillenden af te schrikken. Voor mensen met een klein budget of mensen die geen zin hebben in een duur systeem kan dit een goede oplossing zijn. Er is een grote markt voor dit soort artikelen, denk daarbij een dummy camera’s, borden met een waakhond erop of sensoren waardoor licht aan en uitgaat in de tuin. Dit heeft al een enorm effect, zonder dat het veel geld hoeft te kosten.

Als je een stapje verder wilt gaan kom je waarschijnlijk al snel uit bij een gespecialiseerd bedrijf. Hierbij zijn ook vele gradaties mogelijk. Van het ophangen van enkele camera’s tot het 24 uur per dag in de gaten houden van je huis. De meeste mensen zullen een oplossing kiezen die hier ergens tussenin ligt. Er wordt constant geïnnoveerd op dit gebied, omdat het een erg grote markt is. Daarbij zitten criminele ook niet stil, en is het voor beveiligingsbedrijven erg belangrijk om altijd een streepje voor te hebben.

Doe van te voren goed onderzoek, zo weet je precies wat jij wilt en kom je niet voor verrassingen te staan. Hetgene wat je natuurlijk hoopt te bereiken is een veilig gevoel, daarom is het goed om van te voren te bepalen wat dat eigenlijk voor jou betekent. Wil jij bijvoorbeeld graag een noodknop in jouw huis waarmee je iemand van de beveiligingsfirma kan oproepen? Of wil je graag dat er via camera’s wordt meegekeken zodat er kan worden ingegrepen bij verdachte situaties? Dit is allemaal mogelijk, maar het kost natuurlijk ook allemaal geld. Daarom is bepalen wat je niet wilt net zo belangrijk als bepalen wat je wel wilt.

Als je klaar bent alle voorbereiding is het tijd voor de volgende stap. Je kunt nu op zoek gaan naar een firma waarmee je in zee zou willen gaan om jouw huis te beveiligen. Er zijn bedrijven die voor een relatief laag bedrag beveiligen maar er zijn ook firma’s die ontzettend geavanceerde systemen leveren, die zijn dan natuurlijk weer wat duurder. We raden je aan nooit met de eerste partij die je tegenkomt verder te gaan, maar om altijd meerdere bedrijven uit te kiezen. Als je bij minimaal 3 bedrijven een offerte aanvraagt, dan heb je daarna een goed beeld van wat er mogelijk is. Op die manier kun je ook de prijzen vergelijken op een eerlijke manier.

Een goede indicatie of het bedrijf ook daadwerkelijk aan jouw verwachtingen kan voldoen is het lezen van de reviews en beoordelingen van andere mensen. Zeker over grotere bedrijven is veel te vinden. Zorg hierbij wel dat de reviews onafhankelijk zijn geschreven. Dat is erg belangrijk voor het verkrijgen van een objectief en helder beeld van een bedrijf en haar dienstverlening. Zo voorkom je teleurstellingen. Het aanleggen van een beveiligingssysteem is een kostbare aangelegenheid die niet vaak voorkomt, daarom loont het hier wat meer aandacht in te steken voordat je overgaat tot aanschaf. Vaak zit er ook nog een abonnement aan vast, waardoor je regelmatig te maken zult hebben met de firma en hun klantenservice. Daarom is het van belang dat deze ervaringen prettig zijn en goed verlopen.

Het bovengaande stuk gaat overigens in zijn geheel over het beveiligen van woonhuizen. Het beveiligen van bijvoorbeeld een bedrijfsgebouw of industrieterrein is een heel andere zaak. Er zijn wel bedrijven actief in beide segmenten, maar meestal blinken zij niet uit in beiden. Als je op zoek bent naar informatie over het beveiligen van jouw bedrijfspand en niet jouw huis dan zijn andere criteria van belang.

Niets is zo belangrijk als een veilig gevoel in je eigen huis. Neem dat dan ook zeer serieus maar laat je ook niet bang maken door alles wat je hoort en ziet. Probeer een weloverwogen keuze te maken wat voor jou belangrijk is, en probeer dat vervolgens zo goed mogelijk uit te voeren. Het beveiligen van je huis kan een hele prettige stap zijn en je een veel veiliger gevoel geven, maar dat lukt waarschijnlijk alleen als je er van te voren genoeg aandacht aan hebt besteed. Blijf je daarom informeren tot je niet meer twijfelt over je keuze, dan is de kans het grootst dat jij naderhand nog steeds blij bent met jouw keuze!

Real Reviews Nieuws

Nieuwsberichten en product reviews worden onafhankelijk geschreven door een lid van de redactie. Heb je een suggestie of aanvulling? Mail ons dan op redactie@realreviews.nl.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht

Recente artikelen

Jouw bedrijf op Real Reviews?

Wil je ook reviews verzamelen op onze website? Meld je bedrijf gratis aan op deze pagina en start met het verzamelen van reviews voor jouw onderneming.

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.