Is een goedkoop hotel altijd slechter dan een duur hotel?

Inhoudsopgave

hotel

Is een goedkoop hotel altijd slechter dan een duur hotel?

Mensen die veel reizen weten dat hotels bestaan in alle soorten in maten. Van heel duur tot spotgoedkoop. Van heel erg groot tot kleine hotels met enkele kamers. De verschillen zijn vaak duidelijk. Waarom dit leidt tot grote prijsverschillen is niet altijd duidelijk. Hoe kan het dat er soms veel betaald moet worden voor een matig hotel, maar dat er ook nog steeds hele goedkope kamers te vinden zijn waar je een hele goede ervaring kan hebben?

Het begint allemaal bij de uitbater van een hotel. Vaak zijn grote ketens erg constant in hun prijzen. Dat betekent over het algemeen niet dat je hele goedkope hotelkamers kunt vinden. Wel is het vaak zo dat de prijs kwaliteitverhouding goed in orde is. Dat er goed onderhoud wordt gepleegd en dat alle voorzieningen die je mag verwachten ook aanwezig zijn. Grote hotelketens hebben simpelweg een naam hoog te houden, en zullen daarom over het algemeen zorgen dat het hotel goed onderhouden is. Daarentegen is de prijs vaak ook relatief hoog, omdat dit allemaal wel betaalt moet worden.

Niet alle grote hotels zijn duur. Er zijn ook juist hele grote hotelketens die zich focussen op het aanbieden van een simpele kamer met zo min mogelijk poespas. Hier hoef je geen luxe te verwachten, maar het is vaak zo dat de prijs van dit soort kamers ontzettend laag is. Zelfs op A-locaties in sommige wereldsteden zijn hotels te vinden met spotgoedkope kamers. Dit kunnen zij aanbieden omdat er ontzettend veel mensen per vierkante meter slapen, als je dit zou omrekenen naar bijvoorbeeld een luxe suite. Ook is de bezettingsgraad van dit soort hotels vaak erg hoog, waardoor ze zekerheid hebben over hun inkomsten.

Tot zover de grote hotelketens, waarvan het vrij helder is wat je ervan mag verwachten. De meeste bekende hotels zien er ongeveer hetzelfde uit, serveren ongeveer hetzelfde eten en hebben dezelfde prijs kwaliteitverhouding. Of je nu in Berlijn zit of in Lissabon, je hebt een verblijf wat je van te voren kunt voorspellen. Dit is voor veel mensen erg prettig, de hotelketens zitten niet voor niets in zoveel landen. Maar voor mensen die op zoek zijn naar een unieke ervaring of een hotel met een zeer hoge prijs kwaliteitverhouding zijn de hotels met bekende merknamen misschien minder geschikt.

Voor de avontuurlijke hotelbezoeker of juist de hotelbezoeker met een kleine beurs maar hoge verwachtingen kan het ingewikkelder zijn om de juiste hotelkamer te vinden. Je wilt iets bijzonders op jouw vakantie, maar hoe vind je dat? Een goed begin is om de bekende namen over te slaan qua hotel of resort. Je wilt iets bijzonders, daarvoor is het ook belangrijk op buiten de gebaande paden te zoeken. Kleinschalige hotels of B&B’s kunnen ontzettend goed en verrassend zijn, vaak tegen een lagere prijs. Maar hoe vindt jij nu een goed hotel voor jou, het liefst tegen een zo laag mogelijk kostenplaatje?

De meeste hotels en resorts liggen op A-locaties op toeristische plekken. Ze liggen dan bijvoorbeeld vlakbij het strand of juist midden in het centrum van een toeristische stad. De hotels en verblijfplaatsen die unieker zijn liggen meestal buiten deze A-locaties. Ze liggen net wat verder van het strand of je moet nog een stukje reizen met bijvoorbeeld het openbaar vervoer om bepaalde toeristische plekken te bereiken. Doordat de hoteliers en ondernemers op deze plekken veel lagere kosten maken kunnen ze jou veel meer bieden voor hetzelfde bedrag. Dat kunnen ze doen, wat natuurlijk niet wil zeggen dat het ook gebeurt, maar in ieder geval is het verblijf zelf vaak een stuk goedkoper dan in een duur en groot hotel in het stadscentrum.

Nadat je hebt bepaald wat je precies wil, en wat je budget ongeveer is, wil je graag zien welke mogelijkheden je hebt in de stad of de omgeving die je graag wilt bezoeken. Gelukkig zijn er tegenwoordig op het internet ontzettend veel boekingssites en platformen waar je hotels kunt vergelijken. Dit is vooral handig om de opties tegen elkaar af te wegen. Ook de minder bekende hotels zijn tegenwoordig vrijwel allemaal op het internet aanwezig. Dit is simpelweg de grootste manier voor het verzamelen van boekingen voor vrijwel ieder hotel of gastenverblijf.

Als je eenmaal hebt besloten welk hotel voor jou het beste is, kun je het beste nog één laatste stap doorlopen. Het is namelijk zo dat dezelfde hotelkamer niet overal hetzelfde bedrag kost. Door de wildgroei aan boekingssites en bedrijven die zich bezighouden met prijsvergelijking, zijn grote verschillen ontstaan in het boeken van een hotelkamer. Gek genoeg is het niet zo dat de website van het hotel of resort zelf altijd het goedkoopste zijn. Door verschillende afspraken die worden gemaakt en acties die op andere website worden aangeboden, ontstaan prijsverschillen zonder dat dit invloed heeft op de kwaliteit van je ervaring. Daarom raden we je aan altijd een prijscheck te doen voordat je boekt, zodat je niet teveel betaald voor precies dezelfde hotelkamer.

De beste manier om een hotel te beoordelen zijn de ervaringen van mensen die jou voor zijn gegaan als gast. Zij kunnen door het schrijven van een onafhankelijke review vertellen hoe de ervaring geweest is. Zowel de goede als de minder goede ervaringen kunnen zeer interessant zijn om te lezen, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Dit geldt zowel voor de hotels en resorts zelf, maar natuurlijk ook voor het boekingsplatform of de vergelijkingssite die je gaat gebruiken. Na al deze stappen kun jij met een gerust hart op vakantie en weet je dat je alles hebt gedaan om de beste hotelkamer voor jou te vinden!

Real Reviews Nieuws

Nieuwsberichten en product reviews worden onafhankelijk geschreven door een lid van de redactie. Heb je een suggestie of aanvulling? Mail ons dan op redactie@realreviews.nl.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht

Recente artikelen

Jouw bedrijf op Real Reviews?

Wil je ook reviews verzamelen op onze website? Meld je bedrijf gratis aan op deze pagina en start met het verzamelen van reviews voor jouw onderneming.

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.