Hoe werkt online wijn bestellen?

Inhoudsopgave

wijn bestellen

Hoe werkt online wijn bestellen?

Online bestellen is natuurlijk handig en makkelijk. Een productgroep die wat later het internet heeft gevonden is de groep van wijn en gedistilleerde dranken. Er zijn hier meerdere redenen voor, zoals de leeftijdsgrens voor ontvangers en bijvoorbeeld het transportrisico met zo’n breekbaar product. Is deze branche dus wel geschikt om online te bestellen en hoe werkt het eigenlijk als ik online een bestelling met wijn of rosé doe?

De markt voor wijn, champagne, gedistilleerde dranken en aanverwante producten wordt steeds groter en mensen geven er ook steeds meer geld aan uit. Een logisch gevolg hiervan is dat er ook steeds meer aanbieders bij zijn gekomen die verschillende wijnen aanbieden. In de laatste jaren is deze markt ook steeds meer verschoven naar online verkoop, naast natuurlijk de vele winkels en slijterijen die al in het straatbeeld aanwezig zijn.

De eerste bedrijven die de stap naar online waagden waren de grote slijterijen met zeer veel winkels. Zij waren toch bang om de kansen te missen van de mogelijkheden van het online winkelen. De klant was toch steeds meer op zoek naar gemak en snelheid van leveren, zonder dat ze concessies willen doen aan prijs en kwaliteit.

Nu de markt volwassen is geworden en het online bestellen van wijn, champagne en gedestilleerd inmiddels niet meer weg te denken is uit het online winkelen, kunnen ook kleinere partijen aansluiten. Juist voor kleine importeurs of distributeurs van 1 of enkele wijnhuizen kan het heel interessant zijn om online te proberen hun wijn te verkopen. Zo kun je jouw wijn ook verkopen aan de ene liefhebber die misschien veel te ver weg woont van een bepaalde winkel, maar wel gewoon via internet kan bestellen.

Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden, voor zowel de bedrijven als voor de consumenten die online bestellen. Het verzenden van glazen flessen is een flinke uitdaging. Veel bezorgdiensten gaan soms hardhandig met pakketten om, waardoor flessen kunnen breken of beschadigen. Bijvoorbeeld bij duurdere flessen of geschenken kan een kleine beschadiging van de verpakking of het label al grote gevolgen hebben voor de waarde.

Een ander mogelijk probleem is het afleveren van de bestelling. De bezorgdienst kan controleren of jij wel de leeftijd hebt waarop je legaal alcohol mag drinken. Als je niet thuis bent is de kans groot dat het pakket niet afgegeven kan worden omdat de leeftijdscheck niet kan worden uitgevoerd. Dat is erg vervelend als je een kostbaar pakket hebt besteld dat je nu niet hebt kunnen ontvangen. Ook is het voor de bezorger erg vervelend, omdat het pakket misschien groot en zwaar is en hij die voor niks heeft moeten tillen.

Voor verzamelaars kan online bestellen zelfs echt een uitkomst zijn. Als je een liefhebber bent van exclusieve of zeldzame wijn, whisky of een andere drank dan ben je op zoek naar een unieke fles. Deze flessen staan vaak niet in winkels, daar is geen ruimte voor producten die zelden verkocht worden. Omdat deze via het internet wel kunnen worden verhandeld is de kans groot dat je daar schitterende flessen kunt vinden die je anders nooit aan je verzameling zou kunnen toevoegen.

Een groot voordeel van online bestellen is de transparantie van de prijzen. In het verleden was wijn een product waar het vaak onduidelijk was waarvoor je betaalde. Sommige hele goede wijnen waren heel goedkoop, maar nog belangrijker, soms betaalde je veel te veel voor een slechte wijn. Door alles via internet makkelijker op te zoeken is, kun je betere keuzes maken. Een slechte wijn zal ook slechte reviews krijgen online en daardoor hoef jij niet het proefkonijn te zijn. Ook het verschil tussen aanbieders wordt veel duidelijker. Soms liggen de prijzen voor precies dezelfde fles tot wel honderd euro uiteen! Een klein beetje onderzoek voordat jij tot je aankoop overgaat kan hierbij dus veel geld schelen en ook nog eens een beter product opleveren.

Ook het praktische aspect kunnen we niet vergeten. Producten als wijn en bier zijn vaak erg zwaar en log. Als jij boodschappen bent gaan doen in de stad is het vaak onhandig om ook nog een aantal biertjes en flessen wijn erbij te vervoeren. Als je via internet bestelt komen jouw producten aan huis bezorgd. Hierdoor hoef jij ze niet te sjouwen en kun je toch genieten van jouw favoriete biertje of wijntje.

De mogelijkheden om online wijn, champagne, whisky of cognac te bestellen zijn tegenwoordig eindeloos. Je kunt als liefhebber uren doorbrengen met het uitzoeken van jouw favoriete drank en die tegen de laagste prijs mogelijk bestellen. Je wilt natuurlijk wel zeker weten dat het bedrijf waar je hebt besteld ook daadwerkelijk goed levert. Daarom raden we je aan altijd de reviews te lezen over een webshop of slijterij. Zo weet je zeker dat jij kunt genieten van een heerlijke fles wijn of whisky. Proost!

Real Reviews Nieuws

Nieuwsberichten en product reviews worden onafhankelijk geschreven door een lid van de redactie. Heb je een suggestie of aanvulling? Mail ons dan op redactie@realreviews.nl.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht

Recente artikelen

Jouw bedrijf op Real Reviews?

Wil je ook reviews verzamelen op onze website? Meld je bedrijf gratis aan op deze pagina en start met het verzamelen van reviews voor jouw onderneming.

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.