Hoe maak ik een website zonder technische kennis?

Of je nu een website begint voor je bedrijf, of je wilt online je producten gaan verkopen, je ontkomt in het moderne landschap niet aan het hebben van een goed werkende website of webshop. Maar hoe maak je nu een goede webshop in bijvoorbeeld Wordpress of hoe maak je een website zonder dat je over veel technische kennis of ervaring beschikt?

Inhoudsopgave

website

Of je nu een website begint voor je bedrijf, of je wilt online je producten gaan verkopen, je ontkomt in het moderne landschap niet aan het hebben van een goed werkende website of webshop. Maar hoe maak je nu een goede webshop in bijvoorbeeld WordPress of hoe maak je een website zonder dat je over veel technische kennis of ervaring beschikt? Dat is eigenlijk het eerste waarover je na moet denken als je hieraan gaat beginnen.

Onderzoek alle mogelijkheden

Allereerst is het van belang om je goed in te lezen om alle mogelijkheden op een rijtje te zetten. Je wilt waarschijnlijk de beste mogelijkheid vinden die past bij jouw bedrijf, zonder onnodige kosten te maken. Je kunt een aantal kanten op als je een website of webshop gaat maken. Zo zijn er bedrijven waar je een opdracht kunt laten uitvoeren tegen eenmalige betaling, of je kunt bijvoorbeeld met een abonnement gaan werken en daarmee bijvoorbeeld maandelijks betalen voor het gebruik van je website. We hebben een aantal mogelijkheden uitgeplozen om jouw keuze makkelijker te maken.

Ingewikkeld of juist eenvoudig?

Je kunt een website in vele verschillende varianten maken, van zeer ingewikkeld tot zeer eenvoudig. De partij met het grootste marktaandeel in de laatste jaren is zonder twijfel WordPress. Dat is een open source programma dat je kunt gebruiken met relatief weinig kennis, en kan zeker voor een website zonder al te veel ingewikkelde functionaliteiten een goede keuze zijn. Doordat er al miljoenen en miljoenen websites zijn gemaakt in in WordPress kun je profiteren van een schat aan informatie mocht je tegen een probleem aanlopen. Er zijn al vele websites en fora volgeschreven met hulpartikelen en instructies van andere mensen die ervaring hebben met WordPress en jou graag willen helpen, voor zover jouw vraag niet al beantwoord is op één van deze plekken.

Ga je producten verkopen?

Mocht je een website willen maken waar je ook producten wil gaan verkopen, kom je wellicht uit bij de commerciële schil die om WordPress heen is gebouwd genaamd Woocommerce. Dit wordt ook door miljoenen webshops wereldwijd ingezet en heeft daardoor veel van dezelfde voordelen die hierboven al beschreven zijn. Bovendien werken zeer veel partijen, zoals betaalproviders en hostingbedrijven, goed samen met dit type webshops. Ook grote partijen als Shopify hebben het voordeel dat vrijwel alle grote dienstverleners erop aangesloten kunnen worden.

Wordt het toch te technisch of ingewikkeld voor je, of heb je geen tijd om alle functionaliteiten uit te pluizen? Dan kun je er ook voor kiezen om een bedrijf in te schakelen. Er zijn ook hierbinnen weer verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een partij zoals mijnbudgetwebsite. Hier kan het gehele proces van het ontwerp tot het onderhoud van je website kunnen worden uitbesteed. Je betaalt eenmalig voor de creatie van je website en vervolgens maandelijks voor het onderhoud daarvan, zo heb jij er geen omkijken naar.

Platformen met bestaande webwinkelsoftware

Je kunt ook kiezen voor een bedrijf zoals Mijnwebwinkel of Jouwweb.nl. Dit zijn bedrijven die een platform hebben ontwikkeld waarmee jij zelf zonder kennis van code of programmeren een website of webshop kunt maken. Dit doen ze door een visuele schil om de programmeertaal heen te bouwen. Zo kun jij bijvoorbeeld een plaatje slepen in jouw website, terwijl dit op de achtergrond correct geprogrammeerd wordt. Je moet dus nog zelf je website maken en ontwerpen, maar je hoeft je geen zorgen te maken over de technische achtergrond en het onderhoud. Dat betekent meestal dat je geen opstartkosten hoeft te betalen, maar dus wel een abonnement dient af te sluiten.

Let op dat je niet te snel besluit of een bepaalde mogelijkheid duurder of goedkoper is. Het kan bijvoorbeeld lijken of een maandabonnement duurder is dan zelf een website maken vanaf nul. Houdt er echter wel rekening mee dat je na het maken van de website nog niet klaar bent. Je wilt bijvoorbeeld ook een mailadres gebruiken, en je website moet worden gehost zodat er bezoekers kunnen komen. Ook moet je nog betalen voor plug-ins om bijvoorbeeld verzendprocessen of betaling aan te bieden. Vaak zijn dit meerdere kleine bedragen die nog flink kunnen oplopen. Dan kan een alles-in-één abonnement met een vast maandbedrag toch voordeliger blijken dan alles los zelf doen.

Het ontwerp van jouw website

Ook het ontwerp van je webshop uitbesteden kan soms voelen als een kostbare aangelegenheid. Echter kun je er niet omheen dat je eigen tijd ook zeer waardevol is. Het ontwerpen van je site gaat gemakkelijk tientallen uren in beslag nemen, wat omgerekend in een gebruikelijk uurloon misschien een stuk duurder zal blijken dan een eenmalige vergoeding aan een professional. Ook het eindresultaat is wellicht een stuk beter als je dit door iemand laat doen met veel ervaring en kennis van zaken.

Niets vergeten?

Vergeet ten slotte niet dat je er met een webshop of website nog lang niet bent. Je hebt meerdere (soms wel tientallen!) partners en dienstverleners nodig om alles perfect te laten werken. Deze bedrijven hebben vaak partnerships met grote platformen zoals Mijnwebwinkel, waardoor ze korting aanbieden als je hier klant bent. Dit kan zelfs betekenen dat je je webshop abonnement meer dan terugverdiend met de kortingen waar je recht op hebt. Kijk bijvoorbeeld eens naar de aanbiedingen van het keurmerk van Webwinkelkeur, de betaaldiensten van Mollie of de verzendservice van Eurosender. Zij bieden allemaal een korting aan voor klanten van verschillende professionals op het gebied van webshop services en onderhoud.

Denk goed na

Maak geen overhaaste beslissing, het is immers waarschijnlijk een keuze waar je meerdere jaren aan vast zal zitten. Lees de reviews over de verschillende bedrijven waar je mee in zee wilt gaan. Ook kun je vaak op de websites van aanbieders een Portfolio bekijken van bedrijven die al een website of webshop hebben gemaakt. Als de uitstraling hiervan je aanspreekt, of juist niet, is het belangrijk daar serieus rekening mee te houden. Zo kun je met een goed gevoel en veel vertrouwen ondernemen met jouw nieuwe website!

Real Reviews Nieuws

Nieuwsberichten en product reviews worden onafhankelijk geschreven door een lid van de redactie. Heb je een suggestie of aanvulling? Mail ons dan op redactie@realreviews.nl.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht

Recente artikelen

Jouw bedrijf op Real Reviews?

Wil je ook reviews verzamelen op onze website? Meld je bedrijf gratis aan op deze pagina en start met het verzamelen van reviews voor jouw onderneming.

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.