Is Canada een geschikt vakantieland?

Canada is zo'n groot land dat je eigenlijk niet kunt zeggen of het hele land geschikt is voor een vakantie die voldoet aan jouw eigen behoeften. Wist je dat het zelfs het op één na grootste land ter wereld is? Dit terwijl er nog geen 40 miljoen mensen wonen. Deze combinatie maakt Canada tot een land met unieke mogelijkheden voor een avontuurlijke vakantie of rondreis.

Inhoudsopgave

Canada

Wat kan ik zoal doen in Canada?

Dat hangt er heel erg vanaf waar je naartoe reist en wat het doel van deze reis is. Er zijn in Canada grote stedelijke gebieden zoals Montreal en Quebec waar je een bezoek kunt brengen als toerist. In Montreal kun je bijvoorbeeld een dagtrip doen door het oude gedeelte van de stad, of je kunt juist kiezen voor een moderne twist met een bezoek aan het enorme reuzenrad genaamd La Grande Roue. In Quebec kun je verschillende Chateaus bezoeken of een dag doorbrengen bij de verschillende beroemde watervallen. Wil je naar minder stedelijk gebied, zoals bijvoorbeeld het ruige eiland New Foundland, kun je daar tegenwoordig ook goed heen als toerist. Hier kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een oude vuurtoren of de ongerepte natuur verkennen.

Waar moet ik rekening mee houden bij het reizen naar Canada?

Er zijn een aantal unieke kanten aan Canada waar je rekening mee moet houden voordat je vertrekt. Zo kun je je verkijken op de afstanden die je moet afleggen tussen verschillende locaties. Dit is voor sommige toeristen moeilijk voor te stellen, omdat zij zich niet helemaal bewust zijn van de gigantische omvang van het land. Tevens is het verstandig om van te voren te weten of je je in Franstalig of Engelstalig gebied gaat begeven. Voor veel mensen is het wellicht makkelijker om in Engelstalig gebied te zijn. Houdt ook rekening met een aantal restricties die de douane van Canada inkomende reizigers oplegt. Dit gaat voornamelijk om levensmiddelen, waarmee de Canadese overheid wil voorkomen dat er ziektes in deze producten worden meegenomen, die niet in Canada voorkomen.

Is een reis naar Canada duur?

Het is geen goedkope vakantiebestemming. De prijzen voor voedsel en levensonderhoud zijn er vergelijkbaar met andere Westerse landen. Daarnaast is de prijs van vervoer erg hoog, doordat er vaak grote afstanden afgelegd moeten worden. Dit kan ook gelden voor transfers naar een hotel of een taxirit naar een restaurant. Je kunt proberen de kosten van je reis te drukken door bijvoorbeeld de accommodatie eenvoudig te houden. Dat kan in Canada gemakkelijk doordat de prijzen van vastgoed in de meeste gebieden laag liggen, in verband met de grote hoeveelheid land die voorhanden is. Daardoor kun je vaak een goedkoop hostel of bijvoorbeeld een blokhut boeken als verblijf. Natuurlijk zijn er ook luxe hotels te vinden, voornamelijk in de steden. Tevens kun je ervoor kiezen om je reizen binnen Canada per bus af te leggen, dit scheelt vaak flink in de kosten ten opzichte van vliegreizen.

Kun je veilig reizen naar Canada?

Canada is vergeleken met de rest van de wereld een relatief veilig land. Er komt weinig criminaliteit voor en de wegen en steden zijn zeer veilig. De grootste voorzorgen op het gebied van veiligheid zijn vooral te vinden op het gebied van de natuur in Canada. Nog geen 10% van de gebieden van het land zijn bewoond gebied. Dat betekent dat er nog zeer veel ongerepte natuur te vinden is, met bijbehorend onvoorspelbaar klimaat, flora en fauna. Daarom is het verstandig om alleen met een gids de natuur in te trekken, en te zorgen voor een goede fysieke fitheid en een gedegen voorbereiding. Je hebt geen inentingen nodig en op de weg wordt aan de rechterkant gereden.

Heb ik een visum nodig voor mijn reis?

In principe is het voor korte reizen, korter dan een half jaar, niet nodig om een visum aan te vragen voor je reis naar Canada. Mocht je een langere reis gaan maken of naar het land reizen met een bijzonder doel is het verstandig je goed in te lezen. Dit om te voorkomen dat je hiermee toch een fout maakt, wat erg vervelend kan zijn als dit je belemmert het land binnen te komen. Dit geldt ook voor de regels op het gebied van invoeren en uitvoeren van verschillende artikelen.

Is een reis naar Canada een aanrader?

In onze optiek is Canada niet voor niets een populaire vakantiebestemming. Het heeft een ongekende aantrekkingskracht op avonturiers en mensen die op zoek zijn naar de rust en schoonheid van de natuur. Dit komt doordat het één van de weinige landen ter wereld is met alle voordelen van een modern land, maar met de aanwezigheid van uitgestrekte, ongerepte natuur. Dit maakt dat er ook veel professionele reisbureaus en aanbieders van vakanties een focus hebben op Canada, waarmee je je als toerist goed kunt voorbereiden. Canada staat over het algemeen zeer positief bekend en dat komt naast de rijke historie en prachtige natuur ook door de vriendelijke en gastvrije bevolking waar Canada om geroemd wordt.

Bereid je zoals elke vakantie goed voor op je reis. Niet alleen over de bestemming, maar ook bijvoorbeeld het hotel, de luchtvaartmaatschappij en de reisgids waar je gebruik van gaat maken. Lees van te voren de onafhankelijke reviews zodat je niet voor verrassingen komt te staan en je kunt gaan genieten van een schitterende reis door Canada!

Real Reviews Nieuws

Nieuwsberichten en product reviews worden onafhankelijk geschreven door een lid van de redactie. Heb je een suggestie of aanvulling? Mail ons dan op redactie@realreviews.nl.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht

Recente artikelen

Jouw bedrijf op Real Reviews?

Wil je ook reviews verzamelen op onze website? Meld je bedrijf gratis aan op deze pagina en start met het verzamelen van reviews voor jouw onderneming.

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.