Is dure dagcrème beter dan goedkope?

Inhoudsopgave

dagcrème

Is dure dagcrème beter dan goedkope?

Iedereen heeft wel eens bij de drogist gestaan met twee vergelijkbare potjes crème, met een ander merkje erop, maar vooral met een heel ander prijskaartje. De ene redelijk goedkoop, van het huismerk van de drogist of van een minder bekend merk. De andere heel duur, maar wel met een bekende merknaam en de aanbeveling van een grote beroemdheid. Maar is die dure dagcrème of cosmetica nu echt beter dan de goedkope variant?

De kosten voor een product bestaan lang niet altijd voornamelijk uit de inkoopkosten van de ingrediënten. Cosmetica is daar een zeer goed voorbeeld van. Hier gaat bij de grotere merken het meeste budget zitten in de marketing. Het is voor deze bedrijven ontzettend belangrijk dat jij als consument zo vaak mogelijk hun beeldmerk te zien krijgt. Daarom maken ze spotjes op radio en televisie. Zijn ze zeer aanwezig in blogs en tijdschriften en maken ze vaak nog ander promotiemateriaal. Kleinere merken hebben deze mogelijkheden vaak minder of zelfs helemaal niet. Wat zegt dat over het kwaliteitsverschil?

Er zijn meerdere manieren om hiernaar te kijken. Je zou kunnen zeggen dat kleine merken juist veel meer moeite doen om een goed product af te leveren. Zij moeten het hebben van mond op mond reclame van tevreden gebruikers. Het zal in ieder geval zo zijn, dat wanneer een klein merk een matig product in de markt zet, dat ze grote moeite zullen hebben dit te verkopen. Dit terwijl grote merken met een fantastische verpakking en een gelikte reclamecampagne misschien toch weg zouden kunnen komen met een kwalitatief minder product.

Aan de andere kant hebben misschien juist deze grote bedrijven achter bekende merken een motief om een zeer hoogwaardig product af te leveren. Ze hebben immers een naam hoog te houden en leunen voor een zeer groot deel op hun goede reputatie. Als klanten over de hele wereld hetzelfde product kopen voor een flink bedrag, en dit product voldoet collectief niet aan de verwachtingen, kan dat een grote strop betekenen voor het bedrijf. Hierdoor zullen zij, naast hun grote marketingbudget, waarschijnlijk ook veel investeren in het onderzoek naar een goed werkzaam product. 

Welke dagcrèmes of andere verzorgingsproducten voor jou goed werken is heel persoonlijk. Er is niet 1 perfect product aan te wijzen dat voor iedereen even goed werkt. Dat is natuurlijk ook de reden dat er zo ontzettend veel aanbod in de markt is. Het is goed om voor jezelf te bepalen wat voor jou belangrijk is. Ga je voor een anti-rimpel creme of ben je juist aan het proberen de wallen onder je ogen weg te krijgen? Voor ieder doel is een scala aan producten te koop. Ga voor jezelf testen welke goed voor jou werkt. Op die manier kom je er vanzelf achter welke bestanddelen goed aanslaan op jouw behoeften.Wellicht kun je daarna gaan testen met duurdere en goedkopere crèmes met dat bestanddeel, zodat je uiteindelijk het perfecte product voor jou vindt.

Naast de werkzaamheid zijn er natuurlijk nog andere dingen belangrijk. Dan gaat het bijvoorbeeld om hoe producten worden vervaardigd, en hoe ze worden getest. Veel consumenten willen bijvoorbeeld absoluut geen cosmetica meer aanschaffen die in enig stadium op dieren zijn getest. Er staat op veel cosmetica een logo waarmee wordt aangegeven dat het vrij is van dierproeven. Er wordt streng op gecontroleerd of deze bedrijven zich aan de regels houden, zodat jij zeker kunt zijn van deze claim.

Daarnaast is het belangrijk of de bestanddelen op natuurlijke wijze zijn gewonnen, of bijvoorbeeld dat het chemische bestanddelen zijn. Je kunt ook eens op zoek gaan naar een natuurlijke of biologische variant van een bepaald product. Vaak zijn deze wel kostbaarder dan de reguliere varianten, omdat ze moeilijker zijn om te vervaardigen en omdat ze in minder grote volumes worden verkocht. Desalniettemin kan het echt iets voor jou zijn als je huid bijvoorbeeld slecht reageert op chemische bestanddelen van sommige dagcrèmes of andere producten.

Het kan een hele ontdekkingstocht zijn om de juiste producten te vinden die precies passen bij jouw behoefte. Laat je hierbij niet te veel leiden door advertenties en reclames. Dat zijn immers bedrijven die hun eigen producten bij je aanraden. Laat je hier daarentegen ook niet door ontmoedigen, het is niet voor niets dat zoveel mensen die producten gebruiken. Ga op zoek naar wat werkt voor jou, binnen jouw budget. Het is niet nodig teveel uit te geven, voor elk budget is de markt gigantisch groot. Houdt wel in de gaten hoe het bedrijf te werk gaat als je dat belangrijk vindt en let goed op de ingrediënten. 

Er zijn tegenwoordig zeer veel productreviews op internet te vinden over verzorgingsproducten. Ook veel bloggers en andere mensen schrijven hun ervaringen op internet met bepaalde artikelen. Hier kun je je voordeel mee doen, omdat je kunt lezen hoe anderen een bepaald product hebben ervaren. Let hierbij wel op of degene die de ervaring hebben geschreven, niet worden betaald door het merk die het product ook verkoopt. Zo kom je natuurlijk niet tot een onafhankelijke review. Ook als je een product gaat bestellen bij een nieuwe webshop, lees dan eerst even de reviews over deze verkoper om teleurstellingen te voorkomen.

Real Reviews Nieuws

Nieuwsberichten en product reviews worden onafhankelijk geschreven door een lid van de redactie. Heb je een suggestie of aanvulling? Mail ons dan op redactie@realreviews.nl.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht

Recente artikelen

Jouw bedrijf op Real Reviews?

Wil je ook reviews verzamelen op onze website? Meld je bedrijf gratis aan op deze pagina en start met het verzamelen van reviews voor jouw onderneming.

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.