Is op vakantie gaan naar IJsland een aanrader?

Inhoudsopgave

Is op vakantie gaan naar IJsland een aanrader?

Is op vakantie gaan naar IJsland een aanrader?

IJsland is een land dat steeds populairder wordt bij toeristen uit Europa. Het is ontdekt als vakantiebestemming onder andere vanwege de bijzondere uitzichten, de natuurverschijnselen en de mogelijkheid om walvissen te spotten. De landschappen in IJsland zijn waanzinnig mooi en het is 1 van de weinige plekken in Europa met echte ongerepte natuur. Dit komt doordat er maar ongeveer 300.000 mensen wonen die ook nog veel respect hebben voor de natuur.

De meeste mensen bezoeken IJsland als echte toerist. Tegenwoordig is het land hier ook op ingericht met vele hotels en toeristische uitstapjes. Het is ook mogelijk om verder het land in te gaan met bijvoorbeeld een grote jeep, maar dit vereist veel meer voorbereiding en is ook een stuk kostbaarder dan de gebruikelijke bestemmingen.

Doordat IJsland midden in de Atlantische Oceaan ligt is er een zeer uniek klimaat. Het weer kan erg slecht zijn maar dat kan ook ontzettend snel weer omslaan naar prachtige zonnige omstandigheden. Tevens is het 1 van de weinige plekken ter wereld waar je grote kans hebt het Noorderlicht te kunnen zien.

Waar IJsland natuurlijk ook om bekend staat zijn de Geisers die daar aanwezig zijn. Wist je dat het woord Geiser ook echt is afgeleid van de bekendste geiser die op IJsland ligt? Die heet Geysir en kun je gewoon vrij bezoeken als je op IJsland bent. Ook zijn er in dit gebied vele prachtige warmwaterbronnen te vinden.

Doordat IJsland zo’n geïsoleerd gebeid is zijn hier nog een aantal diepgewortelde gebruiken die je nergens anders vindt. Dit komt doordat de afstammelingen van Vikingen die zich op het eiland hebben gevestigd gewend zijn van niemand afhankelijk te zijn en grotendeels in hun eigen onderhoud moeten voorzien. Zo is het in IJsland bijvoorbeeld gebruikelijk dat je naar je voornaam wordt geregistreerd in officiële documenten. De achternaam is niets anders dan een patroniem, die meestal eindigen op son of Dottir (zoon of dochter van).

Het toerisme is inmiddels opgeklommen tot de tweede belangrijkste inkomstenbron van IJsland. Alleen visserij blijft de grootste werkgever en export van het land. Doordat de munteenheid na de kredietcrisis flink onderuit is gegaan is het relatief goedkoop om hier op vakantie te gaan. Inmiddels vinden meer toeristen het land elk jaar dan dat er inwoners zijn.

Het is zeker de moeite waard om eens een vakantie naar IJsland te overwegen. Of je nu gaat voor de natuur, de geisers, het noorderlicht of het walvis spotten. Je kunt hier terecht per vliegtuig maar er zijn ook vele cruises die IJsland aandoen voor enkele dagen of er omheen varen voor de indrukwekkende kust. Voordat je een keuze maakt voor een bepaalde vliegmaatschappij of reisorganisatie raden we je zeker aan eerst de reviews te lezen. Zo weet je zeker dat jij een onvergetelijke reis kan maken die aan jouw verwachtingen voldoet!

Real Reviews Nieuws

Nieuwsberichten en product reviews worden onafhankelijk geschreven door een lid van de redactie. Heb je een suggestie of aanvulling? Mail ons dan op redactie@realreviews.nl.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht

Recente artikelen

Jouw bedrijf op Real Reviews?

Wil je ook reviews verzamelen op onze website? Meld je bedrijf gratis aan op deze pagina en start met het verzamelen van reviews voor jouw onderneming.

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.