Is tandplak gevaarlijk voor honden?

Heeft uw hond tandplak? Tandplak is een van de belangrijkste oorzaken van gebitsproblemen bij honden. Als het te lang blijft zitten, verandert tandplak uiteindelijk in tandsteen. Dit kan verschillende medische complicaties veroorzaken en kan alleen onder narcose worden verwijderd. Het is dus belangrijk om het niet zo ver te laten komen!

Inhoudsopgave

tandplak

Hoe ontstaat het?

De wilde voorouders van de hond onderhielden hun gebit door te kauwen op de botten van hun prooi. Door het kauwen schuurt het materiaal tegen de tanden, waardoor tandplak wordt verwijderd. Kauwen produceert ook speeksel, waarbij collageeneiwit vrijkomt. Dit collageen helpt tandplak op te lossen.
Hoewel onze trouwe viervoeters niet meer hoeven te jagen of hun eigen prooi hoeven te eten, hebben ze nog steeds een natuurlijk instinct om te kauwen. Gelukkig kunnen wij baasjes helpen met hun gebitsverzorging. De juiste kauwproducten kunnen de opbouw van tandplak helpen voorkomen.

Wat is de beste kauwgom voor honden?

Er zijn een aantal verschillende producten ontworpen om te voldoen aan de kauwbehoeften van de hond. Deze producten kunnen worden onderverdeeld in twee groepen: snacks en speelgoed. Snacks zijn erg aantrekkelijk vanwege hun heerlijke geur en smaak. Zo zijn er de 100% natuurlijke yakrepen of de duurzame kauwwortels van koffiebomen. Deze natuurlijke snacks zijn een duurzame keuze voor kauwsnacks!

Helpt speelgoed?

Kauwspeeltjes zijn zo ontworpen dat ze niet snel breken, maar toch de tanden schoon kunnen schrobben. Een populair type kauwspeelgoed is een tandflostouw. Zoals de naam al zegt, heeft dit speelgoed een flossende werking die tandplak tussen de tanden bereikt. Nylon of rubberen kauwspeeltjes gaan lang mee door hun duurzame materiaal en kunnen worden aangepast aan de kauwbehoeften, de grootte en de leeftijd van uw hond.

Een duurzaam alternatief op de markt

Misschien kent u bovenstaande voorbeelden van kauwproducten wel, of heeft u ze zelf geprobeerd. Nieuw op de kauwmarkt zijn kauwbotten van olijfhout. Olijfhout heeft een aantrekkelijke, stevige uitstraling. Het is ook een volledig natuurlijk product, zonder kunstmatige toevoegingen, smaak- of kleurstoffen. De dichtheid en hardheid van het hout maken het duurzaam. Zelfs de krachtigste kauwer zal deze kauw niet kunnen breken! De fijne houtvezels werken als een soort tandenborstel.

Het unieke van olijfhout is dat het, in tegenstelling tot andere houtsoorten, niet splintert. De natuurlijke structuur van olijfhout zorgt ervoor dat het rafelt. Daardoor zijn er geen scherpe stukken hout die uw hond kunnen verwonden. U kunt uw hond dus met een gerust hart op de wortel laten kauwen. Maar, zoals met alle kauwproducten, houd hem in de gaten terwijl hij kauwt.

Als u niet kunt kiezen tussen een kauwspeeltje of een speeltje, is het olijfhout een ideale oplossing. Het heeft de smakelijke aantrekkingskracht van een snack en de duurzaamheid van een speeltje.

Maakt kauwen uw hond gelukkig?

Kauwen helpt niet alleen bij de verzorging van het gebit, maar produceert ook endorfine in de hersenen. Ook bekend als het “gelukshormoon”, zorgt endorfine ervoor dat honden zich rustig en tevreden voelen. Met de juiste kauwproducten heeft u een gelukkig huisdier en een gelukkig baasje!

Waar kan ik hondenkluiven online kopen?

Huisdierzaak.nl
Zooplus.nl
Dierenapotheek.nl

Real Reviews Nieuws

Nieuwsberichten en product reviews worden onafhankelijk geschreven door een lid van de redactie. Heb je een suggestie of aanvulling? Mail ons dan op redactie@realreviews.nl.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht

Recente artikelen

Jouw bedrijf op Real Reviews?

Wil je ook reviews verzamelen op onze website? Meld je bedrijf gratis aan op deze pagina en start met het verzamelen van reviews voor jouw onderneming.

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.