Nieuws

Kan ik online autobanden bestellen?

autobanden bestellen

Kan ik online autobanden bestellen?

Het aanschaffen voor nieuwe banden voor je auto kan een tijdrovende klus zijn, zeker als je niet precies weet wat je nodig hebt en je niet het verschil tussen alle banden en bandenmerken goed snapt. Vroeger moest je dan naar een garage of een speciaalzaak waar je de verkoper moest vertrouwen op het feit dat hij goede banden adviseerde voor een eerlijke prijs. Tegenwoordig kun je ook op het internet terecht voor het aanschaffen van autobanden. Maar is dat wel een goede oplossing?

Een groot voordeel van de online autobanden webshops is dat je veel gemakkelijker kunt vergelijken. Zowel op de webshop zelf kun je vergelijken tussen verschillende mogelijkheden en merken, maar ook tussen de verschillende webshops die online te vinden zijn kun je een vergelijking maken. Zowel op prijs als op de kwaliteit van de banden is veel informatie beschikbaar online, hier kun  je je voordeel mee doen door goed vooronderzoek te doen, voordat je overgaat tot het plaatsen van een bestelling.

Doordat de opties zo makkelijk te vergelijken zijn is ook een flinke prijsdaling ontstaan in de consumentenprijs van autobanden. Deze prijsdaling is ontstaan doordat de producten allemaal redelijk vergelijkbaar zijn, en de leveranciers ook, daardoor is het laatste waar  op geconcurreerd kan worden de aankoopprijs en een stukje extra service. Daarom verkopen veel webshops ook verschillende extra’s en accessoires om jouw als klant extra tot dienst te zijn. 

Een goede methode om de juiste band te vinden is om goed vooronderzoek te doen naar de verschillende bandenmerken en welke unieke specialiteiten zij hebben. Zo kan een Michelin band een goede keuze zijn maar ook een Pirelli of een Continental band kunnen juist precies goed bij jouw auto en rijstijl passen. Dit is zeer persoonlijk en is afhankelijk van meerdere factoren. Daarom kun je niet gemakkelijk zeggen welke band perfect is. Echter is het wel zo dat veel A-merken voor iedereen goed zullen voldoen.

Als je het merk en het type hebt gevonden dat jij nodig hebt, kun je gaan beginnen met prijzen vergelijken via het internet. Dit kun je doen door zelf verschillende webshops te bezoeken en de prijzen en levertijden te vergelijken, maar je kunt ook vergelijkingssites zoeken die al een selectie hebben gemaakt om jou tijd te besparen. Dan kun je vaak in 1 oogopslag zien wat de beste prijzen zijn bij verschillende bekende webshops. Lees natuurlijk nog wel even de reviews over deze webshops, zodat je zeker weet dat je goed geholpen zal worden als je het bedrijf nodig hebt voor bijvoorbeeld service of garantie.

Als je op zoek bent naar een totale set, bijvoorbeeld banden en velgen in dezelfde bestelling, kan dat betekenen dat een specialist op het gebied van velgen handig kan zijn. Ook wil je misschien de autobanden al om de velgen laten installeren, dan moet de webshop wel die mogelijkheid bieden aan jou als klant.  Ook kan het de voorkeur hebben om jouw bestelling te laten leveren bij een garage of monteur. Die kunnen dan de banden en velgen op jouw auto installeren op een correcte en veilige manier. 

Mocht je de banden gaan bestellen en thuis laten bezorgen, houdt er dan rekening mee dat een levering banden wel iets anders is dan een gangbaar pakketje. Een stapel van 4 banden neemt veel ruimte in en moet vaak wel binnen of in ieder geval overdekt worden bewaard. Ook hebben nieuwe autobanden een zeer sterke en minder aangename geur. Het is dus waarschijnlijk onwenselijk om deze langere tijd in je huis te hebben staan. Ook wil je ze waarschijnlijk niet bij de buren laten bezorgen, dus het is wel prettig dat je aanwezig bent als de levering arriveert.

De markt om online autobanden te bestellen is de laatste jaren zeer snel volwassen geworden. Leveranciers en winkels kunnen het zich simpelweg niet permitteren om je niet goed van dienst te zijn, omdat je anders gemakkelijk een andere aanbieder kan vinden. Ook door online reviews kunnen bedrijven zich niet verstoppen en worden ze aangemoedigd om een stapje extra te zetten voor hun klanten. Als jij zelf een ervaring hebt bij een webshop of winkel in autobanden of velgen, vergeet dan ook niet om zelf een review te schrijven op een onafhankelijk platform. Op die manier help jij toekomstige klanten weer bij het maken van de juiste keuze.

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.