Nieuws

Zijn reviews belangrijk voor ZZP’ers?

reviews

Zijn reviews belangrijk voor ZZP’ers?

Onderzoek heeft uitgewezen dat meer dan de helft van alle consumenten en bedrijven het belangrijk vindt wat andere mensen vinden van een product of dienst. Het korte antwoord op deze vraag is dus: Ja! Doordat reviews vaak vooral worden gebruikt door webshops en grote bedrijven, denken kleinere bedrijven en ZZP’ers vaak dat dit voor hun niet van belang is. Het tegendeel is waar, juist voor deze ondernemers zijn reviews in het moderne online landschap van levensbelang. Waarom dat zo is lees je hieronder.

Grote webshops hebben bij platforms zoals Trustpilot soms wel honderdduizenden reviews online staan. Dat is een intimiderend groot aantal, en komt simpelweg doordat deze bedrijven ontzettend veel klanten bedienen. Maar een nadeel van deze hoeveelheid reviews, is dat je eigenlijk geen enkele review meer hebt die écht gelezen wordt door andere mensen.

Als jij een webshop hebt, snap je waarschijnlijk wel waarom reviews belangrijk zijn, maar ook dan is het moeilijk om precies het juiste reviewplatform te vinden voor jouw webwinkel. Er zijn verschillende platforms die je kunt gebruiken, zoals Trustpilot en Kiyoh. Het nadeel van deze grote en bekende namen is dat ze vaak ontzettend kostbaar zijn als je alle functionaliteiten wilt gebruiken. Meestal is er wel een gratis versie, maar als je de reviews écht wilt gebruiken voor jouw bedrijf zit je vast aan hoge kosten.

Een goed alternatief hierop voor webshops zijn keurmerken, met wellicht als beste optie voor kleinere webshops het bedrijf Webwinkelkeur. Zij combineren het verzamelen van reviews met het helpen van ondernemers met regelgeving en wettelijke vereisten. Wij raden voor webshop ondernemers die dagelijks reviews willen verzamelen zeker aan bij dit bedrijf een kijkje te nemen. Zij bieden een goede dienstverlening met zeer veelzijdige integraties voor webshops. Lees meer over dit reviewplatform door hier te klikken.

Voor ZZP’ers en MKB’ers zonder webshop gelden weer andere vereisten aan een reviewplatform. Deze ondernemers verzamelen misschien maar een handvol reviews per jaar, maar daardoor zijn deze juist extra belangrijk. Ze worden namelijk echt inhoudelijk gelezen door potentiële klanten. Hierdoor wordt de inhoud van de review belangrijk, doordat mensen het interessant vinden wat andere klanten vonden van de dienstverlening van jouw bedrijf. Je wilt dus een platform dat goed gevonden wordt in Google, dat niet ingewikkeld is en natuurlijk niet te duur.

Bij Real Reviews focussen wij ons op deze klanten. Wij houden de dienstverlening eenvoudig en overzichtelijk. Hiermee is het ook betaalbaar, wat voor kleine ondernemers ontzettend belangrijk is. Als je door het verzamelen van reviews bij een onafhankelijk platform, maar 1 klant per kwartaal extra kan overtuigen om jouw offerte te accepteren, is het waarschijnlijk al ruimschoots de kosten waard. Een profiel bij Real Reviews wordt goed gevonden in Google, en daardoor straalt het professionaliteit en vertrouwen uit.

Vroeger dachten ondernemers vaak dat het simpeler was om zelf reviews te plaatsen op de eigen website, of om deze even te laten schrijven door vrienden en familie. Ook werd vaak een bonus of korting geboden aan klanten als zij een goede review wilden schrijven. Doe dit niet! Naast het feit dat klanten echt niet gek zijn, en neppe reviews op jouw site echt wel zullen herkennen, is het wettelijk gezien ook gewoon verboden. Daarom heb jij een onafhankelijk platform nodig dat reviews voor jouw verzamelt en controleert. Dit is goed voor jouw imago, en je voldoet tegelijkertijd aan de wettelijke eisen die aan reviews worden gesteld.

Ben je benieuwd of Real Reviews geschikt is voor jouw bedrijf? Wij geloven dat we het beste reviewplatform zijn voor ZZP’ers, MKB’ers, dienstverleners en zelfstandige ondernemers. Omdat we overtuigd zijn van de meerwaarde voor jouw bedrijf kun je alle mogelijkheden van Real Reviews 60 dagen gratis uitproberen. Je zit hierbij nergens aan vast, dus als het niks voor jou is, geen probleem! Als je twijfelt over reviews voor jouw bedrijf, kun je ook profiteren van deze 60 gratis dagen om te zien hoe jouw klanten reageren op jouw reviewpagina.

Er zijn een aantal misverstanden over het verzamelen van reviews. Zo denken veel ondernemers dat 1 negatieve review funest is voor hun pagina of bedrijf. Het tegendeel is waar. Consumenten vinden bedrijven die bijvoorbeeld uitsluitend 5 sterren reviews ontvangen niet geloofwaardig. Een minder positieve review kan jou als ondernemer veel leren, en het laat potentiële nieuwe klanten zijn dat jij problemen of fouten netjes oplost. Dit kun je aantonen door bijvoorbeeld netjes op een negatieve review te reageren met jouw aangeboden oplossing. Hierdoor kun je zelfs een negatieve review omzetten in iets positiefs voor jouw bedrijf.

Een andere misvatting is dat het verzamelen van reviews heel ingewikkeld is en dat hiervoor je hele website op de schop moet of dat je veel technische kennis moet hebben. Dat is helemaal niet nodig! Bij Real Reviews verzamel je gewoon reviews door klanten een mailtje te sturen of ze gewoon fysiek uit te nodigen. Je kunt bijvoorbeeld ook jouw pagina vermelden op je visitekaartje, nieuwsbrief of Facebook pagina. Zo houden wij het simpel, en kun jij op een laagdrempelige manier klanten uitnodigen tot het schrijven van een review.

Heb jij een webshop en ben je op zoek naar een goede partner? Dan raden wij Webwinkelkeur aan, je vindt ze door hier te klikken! Ben jij een ondernemer zonder webshop? Dan kun je Real Reviews nu 60 dagen helemaal gratis uitproberen. Je kunt je aanmelden door hier te klikken. Succes met het verzamelen van reviews voor jouw bedrijf, je zult zien dat het een boost geeft aan je imago en dus óók aan je omzet!

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.