Nieuws

Ontwerp jouw droomslaapkamer!

droomslaapkamer

Ontwerp jouw droomslaapkamer!

Hoe mooi je je eigen slaapkamer ook vind, er komt ongetwijfeld een keer een moment waarop jij een nieuw ontwerp zal overwegen. Ook kan het zijn dat je binnenkort een nieuw huis betrekt, en dat je graag de slaapkamer wilt renoveren of dat je deze nog helemaal moet inrichten. Omdat je slaapkamer heel belangrijk is, wil je graag de slaapkamer ontwerpen die volledig aan jouw wensen en dromen voldoet. Dat kan best een grote uitdaging zijn, en daarom is het handig om je van te voren een aantal dingen af te vragen.

Je slaapkamer is het gedeelte van je huis waar je misschien wel het vaakst bent. In ieder geval brengen mensen over het algemeen een derde van hun leven door in bed. Daarom is het geen slecht idee om ook het meeste aandacht te besteden aan je slaapkamer, als je je huis aan het inrichten of verbouwen bent. Dit is immers belangrijk als je je in de kamer bevindt, maar een goede nachtrust zorgt ook voor een goede kwaliteit van leven gedurende de rest van de dag.

Als je dus een beperkt budget beschikbaar hebt voor de inrichting van je hele huis, maak dan zeker ook een groot deel van dit budget bij voor je slaapkamer. Alles begint hierbij bij een goed bed. Welk matras of hoofdkussen bij je past is heel persoonlijk. Laat je hierover eerst goed informeren als je niet precies weet wat je nodig hebt. Veel aanbieders van bedden hebben bijvoorbeeld een vrijblijvende test beschikbaar waarmee je erachter kunt komen welke matrassen qua hardheid of vering bij jou passen. Ook zijn er innovatieve matrassen op de markt waarbij je zelf na aanschaf nog dingen kunt veranderen middels verschillende lagen binnenin het matras. Hierbij hoeft overigens helemaal niet te gelden dat een peperduur matras ook per definitie beter is dan een betaalbaar matras.

Nadat je het matras en hoofdkussen hebt bepaald, kun je beginnen met het aankleden van je bed. Dit begint bij het bed zelf. Wil je het simpel houden met een strak ontworpen bed? Of houd je juist van een overdadig design met ornamenten, of zelfs een klassiek hemelbed? Dit soort keuzes kunnen lang duren, en we raden je ook aan de tijd te nemen. Laat je ook niet onder druk zetten door een verkoper als je naar een beddenwinkel bent gegaan. Je maakt deze keuze immers maar 1 keer!

Het beddengoed wordt ook wel eens met minder aandacht behandeld dan het verdiend. Lekker beddengoed is essentieel voor een prettige nachtrust. Deze branche is ontzettend competitief en er zijn veel bedrijven actief. Hierdoor is er verschillend hoogwaardig beddengoed te koop. Of je nu op zoek bent naar bijvoorbeeld biologisch katoenen dekbed zonder, of een ademende kussensloop. Alles is tegenwoordig te koop, dus bezoek eerst meerdere winkels en webshop voordat je deze keuze maakt.

De winkels waar je je aankopen doet zullen je wellicht ook willen verleiden om andere producten voor in de slaapkamer in 1 keer aan te schaffen. We raden je aan hier kritisch naar te kijken. Doordat je online kunt shoppen hoef je je producten niet allemaal bij dezelfde winkel of webshop aan te schaffen. je kunt veel producten en winkels met elkaar vergelijken zodat je precies de juiste artikelen kan aanschaffen voor de best mogelijke prijs.

Als je ook je muren voorziet van een nieuwe kleur of nieuw behang, kun je wellicht het beste eerst een aantal spullen uitzoeken die je in je slaapkamer wil gaan plaatsen. Zo kun je aan de hand van deze keuzes kiezen wat je als behang of verf aan je muur wilt. Daardoor kun je ervoor proberen te zorgen dat alles zo goed mogelijk bij elkaar past. Als je al een kleur aan de muur hebt, is het goed om hier rekening mee te houden wanneer je andere decoratie en meubilair uitzoekt.

Een andere blikvanger in je slaapkamer zijn de gordijnen. Dit is een groot vlak en heeft daardoor een grote invloed op de uitstraling van je slaapkamer. Vaak is het het beste om een effen kleur te kiezen en een stof uit te zoeken van goede kwaliteit. Vergeet ook niet dat je gordijnen goed geplooid opgehangen moeten worden, dat geeft ze een luxe en exclusieve uitstraling, wat ook weer zorgt voor een algeheel betere look & feel van je slaapkamer.

Zoals je merkt zijn er zeer veel aspecten om rekening mee te houden wanneer je jouw nieuwe slaapkamer gaat ontwerpen. Daarom is het altijd een goed idee om te zorgen voor een goede voorbereiding. Op die manier kun je namelijk ook een budget maken en je hieraan houden. Als je zonder plan gaat beginnen, kom je waarschijnlijk uit op een hoger totaalbedrag dan wanneer je dit van tevoren budgetteert. Ook voorkom je dat je bepaalde zaken vergeet waar je dan alsnog later geld aan moet uitgeven.

Het kan overweldigend zijn om het ontwerp en het inrichten van je slaapkamer helemaal zelf te doen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om dit uit handen te geven, maar dit is duur en je loopt een mooie ervaring mis door dit niet zelf te doen. Als je slaapkamer eenmaal af is, en je hebt hier zelf vrijwel alles bedacht, zul je met trots en een goed gevoel je nieuwe slaapkamer in stappen. Laat je daarom niet uit het veld slaan als je niet direct het perfecte idee hebt. Neem de tijd en voorkom dat je gestresst raakt van het ontwerpen, zo houdt je het leuk en wordt jouw nieuwe droomslaapkamer je favoriete ruimte in het hele huis!

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.