Mallorca: Vakantiebestemming voor iedereen!

Inhoudsopgave

Mallorca: Vakantiebestemming voor iedereen!

Mallorca: Vakantiebestemming voor iedereen!

Mallorca is een bijzonder eiland in de Middellandse zee. Het behoort toe aan Spanje maar zijn zeer zelfstandig. Het eiland behoort tot de Balearen en is het grootste eiland van deze eilandengroep. Ondanks dat het eiland niet erg groot is wonen er bijna een miljoen mensen. Tevens doen elk jaar ontzettend veel toeristen het eiland aan. Het is binnen Europa een zeer populaire vakantiebestemming.

Voor feestende jongeren is er de boulevard El Arenal. Dit is een breed zandstrand met een kilometerslang uitgaansgebied dat pal aan zee ligt. Elk jaar weer komen hier duizenden jongeren uit heel Europa feestvieren. Er zijn zelfs stukken van de boulevard helemaal ingericht op bijvoorbeeld Duitse, Britse of Nederlandse jeugd. Naast alle discotheken, kroegen en cafés zijn er in deze badplaats tal van activiteiten te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het grote waterpark genaamd Aqualand, of het winkelcentrum. Naast El Arenal heb je nog de gebieden Magaluf en Playa de Palma, waar je ook zeer veel feestgangers zult aantreffen.

Ondanks dat het eiland bekend staat om het uitgaansgebied El Arenal, is het ook voor volwassenen en gezinnen met kinderen een paradijselijk vakantiegebied. Er zijn bijvoorbeeld routes die je met de auto kunt rijden, door de ongerepte natuur van Mallorca. Er zijn prachtige uitkijkpunten op hoge kliffen. In de verte drijven hier de jachten van de superrijken rond, die ook graag naar Mallorca komen. Daarbij is het verder landinwaarts ook veel minder toeristisch en kun je nog zeer leuke restaurantjes ontdekken waar je voor een zacht prijsje fantastisch kunt eten.

Naast alle mooie stranden en de vele restaurants en uitgaansgelegenheden, heeft Mallorca ook prachtige natuur en unieke bezienswaardigheden. Een voorbeeld daarvan is het dorpje Fornalutx. Dit bijzondere bergdorpje is tegen een helling opgebouwd en heeft hierdoor allerlei schitterende trappen en niveauverschillen in het dorp liggen. Hierdoor heeft het dorp ook geweldige uitzichten op de bergen van Mallorca. Het dorpje is zo mooi, dat het al eens is uitgeroepen tot het mooiste dorp van Spanje.

Voor liefhebbers van cultuur is er ook genoeg te zien op Mallorca. Dat komt doordat dit eiland al sinds de oudheid wordt bewoond en er zeel veel verschillende culturen en beschavingen op het eiland hebben gewoond. Al deze beschavingen hebben invloed gehad op de gebouwen en bezienswaardigheden. De meeste bezochte attractie is de grote kathedraal van Mallorca. Deze is zeer indrukwekkend en beroemd over de hele wereld, hij staat in de hoofdstad van het eiland genaamd Palma de Mallorca. Daarnaast zijn er nog bijzondere grotten en spelonken te bezoeken, net als de bergen van Serra de Tramuntana.

Het eiland is groter dan de meeste mensen denken. Dit komt soms doordat het verward wordt met Ibiza. Dit eiland is veel kleiner dan Mallorca en heeft daardoor ook minder uitgebreide mogelijkheden. Op Mallorca bestaan nog dorpjes en stranden waar vrijwel nooit een toerist komt, net als bijvoorbeeld grote boomgaarden met stokoude olijfbomen.

Mallorca is een heerlijk eiland met oneindige mogelijkheden voor een heerlijke vakantie. Dit geldt voor jongeren, ouderen, gezinnen met kinderen of juist alleenstaande reizigers. Voor iedereen bestaan er mogelijkheden om er een mooie tijd te beleven. Niet in de laatste plaats doordat, wat je ook gaat doen, het weer op Mallorca bijna altijd lekker is. Door de ligging in zee kan slecht weer snel weer verdwijnen. De temperatuur in de zomer ligt er rond de 25 tot 30 graden celsius, met uitschieters naar zo’n 35 graden. In de winter is het gemiddeld nog steeds zo’n 15 graden buiten, waardoor het aangenaam is om op het eiland de winter door te brengen.

Als je besluit een reis te boeken naar Mallorca raden we je aan om goed onderzoek te doen naar alle mogelijkheden. Er bestaan bijvoorbeeld erg goedkope hotels op het eiland, soms ook All-Inclusive. Hierdoor kun je met en klein budget een mooie vakantie boeken. Er zijn ook zeer exclusieve mogelijkheden. Denk hierbij aan het huren van een vakantievilla met zwembad, of een luxe hotelkamer vlakbij het strand. Mallorca beschikt over een groot vliegveld waar je heen kunt vliegen met verschillende luchtvaartmaatschappijen. Lees voordat je een vlucht, hotel of vakantie boekt altijd eerst de reviews over het reisbureau of bedrijf waar je je geld wilt gaan uitgeven. Zo voorkom je verrassingen en kun jij genieten van al het moois dat Mallorca te bieden heeft.

Real Reviews Nieuws

Nieuwsberichten en product reviews worden onafhankelijk geschreven door een lid van de redactie. Heb je een suggestie of aanvulling? Mail ons dan op redactie@realreviews.nl.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht

Recente artikelen

Jouw bedrijf op Real Reviews?

Wil je ook reviews verzamelen op onze website? Meld je bedrijf gratis aan op deze pagina en start met het verzamelen van reviews voor jouw onderneming.

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.