Nieuws

Wat is de beste paraplu?

paraplu

Er zijn zeer veel verschillende soorten paraplu’s te koop. Op het moment dat het niet regent denk je er eigenlijk nooit aan, maar op het moment dat je er eentje nodig hebt ben je zeer blij als je er aandacht aan hebt besteed. Want wat is nu eigenlijk de allerbeste paraplu en welke moet ik kopen zodat ik bij de volgende regenbui de beste bescherming heb?

Er zijn een aantal aspecten aan een paraplu waar je rekening mee moet houden. Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat deze goed beschermt tegen de regen, maar het is misschien belangrijk voor je dat hij er mooi uitziet. Daarom kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om in een outdoorwinkel een exemplaar te kopen die bestendig is tegen alle weertypen, maar je kunt ook in een luxe zaak een merkproduct kopen dat de blikvanger is van je outfit.

De paraplu werd lange tijd vergeten door de design studio’s en luxere modemerken. Die tijd is geweest, bijna alle merken hebben wel een paraplu die passen bij je outfit. Dit omdat je deze niet alleen bij je kunt dragen als het regent, maar ook bij droog weer kun je natuurlijk je paraplu meenemen. Ook bijvoorbeeld automerken of woonmerken hebben tegenwoordig vaak een paraplu voor hun klanten, omdat ze deze gemakkelijk mee kunnen geven om een mooi gebaar te maken.

Ook is er veel technologische ontwikkeling geweest bij het ontwikkelen van paraplu’s. Een aantal innovatieve bedrijven hebben zich gestort op dit product. Dit omdat de traditionele paraplu bij hardere wind vaak kapot gaat en niet meer goed beschermt tegen de regen. Nu zijn er zogenaamde stormparaplu’s die bestendig zijn tegen zelfs extreme weertypes. Deze worden uitgebreid getest in bijvoorbeeld windtunnels om klanten te garanderen dat ze goed werken wanneer ze hard nodig zijn.

Sommige mensen hebben juist behoefte aan goedkopere paraplu’s omdat ze deze continu vergeten of kwijtraken. Dan is het zonde als je een dure versie hebt aangeschaft die vervolgens blijft staan op een werkplek of in een restaurant. Gelukkig worden paraplu’s door veel bedrijven weggegeven met bijvoorbeeld het logo erop, of kun je in goedkopere winkels voor een klein bedrag een paraplu kopen. Let er wel op dat deze gemaakt zijn om enkele keren te gebruiken, en niet in extreme weersomstandigheden.

Let ook op het formaat bij het aanschaffen van een nieuwe paraplu. Misschien wil je een kleine en handzame paraplu meenemen op een reis, waarbij het formaat ingeklapt bijvoorbeeld het belangrijkste is. Ook kan het zijn dat je samen met je geliefde onder de paraplu wil kunnen lopen, dan is juist een exemplaar met een grote doorsnede een aanrader. Een stormparaplu heeft vaak een kleinere oppervlakte met een bijzonder vorm, omdat ze tegen de wind en de regen moeten kunnen die bij harde storm vaak niet verticaal valt.

Je hoeft gelukkig niet altijd zelf op zoek naar de beste paraplu voor jou. Er worden continu consumentenonderzoeken gedaan naar dit onderwerp, door verschillende bedrijven en instanties. Zij publiceren deze onderzoeken vaak online in bijvoorbeeld een top 5. Let er wel even op of er bijvoorbeeld alleen is getest op de weerbestendigheid, of dat er bijvoorbeeld een lijstje is gemaakt op basis van prijs kwaliteitverhouding. De insteek van het onderzoek geeft namelijk verschillende resultaten en jij wilt natuurlijk het beste product dat precies bij jouw behoeftes past.

Je kunt paraplu’s tegenwoordig gemakkelijk online bestellen. Er zijn zelfs speciale webshops die uitsluitend bezig zijn met het verkopen van paraplu’s, waar ze ook veel expertise in huis hebben op dit gebied. Let hier altijd even op de reviews, zowel over de paraplu’s zelf als over de verkoper. Zo weet je zeker dat het product dat je koopt ook jouw verwachtingen kan waarmaken. Dit voorkomt teleurstellingen achteraf en miskopen die weer retour gestuurd moeten worden. Onafhankelijke reviews lees je natuurlijk op deze website!

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.