Wat is een onafhankelijke review?

Inhoudsopgave

onafhankelijke review

Je hebt misschien wel meegekregen dat er strengere regels komen omtrent de echtheid van reviews en beoordelingen van producten. Veel bedrijven hebben nog steeds veel neppe reviews online staan of betalen klanten voor het schrijven van een positief bericht, zowel over het bedrijf zelf als over bepaalde producten. Hoge cijfers kunnen een groot effect hebben op de verkoop, maar een laag cijfer kan ook juist een sterk negatieve werking hebben.

Daarom is het voor bedrijven zeer belangrijk dat de cijfers goed zijn, en het is goed om te vermelden dat de meeste bedrijven en producten met hoge scores dit ook gewoon hebben bereikt door goede diensten of producten te leveren. Het lezen van reviews voor het doen van een aankoop is een goede manier voor jou als consument om vooraf het kaf van het koren te scheiden en één van die goede bedrijven eruit te pikken.

Wij zijn benieuwd naar de effecten van de nieuwe regels op platformen die aangeven onafhankelijke reviews te verzamelen, maar aan de andere kant juist een betaald abonnement afsluiten met een bedrijf en hen soms de mogelijkheid geven reviews te modereren. Dit is op ons platform niet aan de orde. Wij geloven dat de enige manier om echt onafhankelijke reviews te verzamelen is om het platform toegankelijk te maken voor iedereen, en het modereren van reviews uitsluitend zelf te doen. Hier wordt alleen gecontroleerd op echtheid en bijvoorbeeld taalgebruik. Het is bij Real Reviews expliciet niet mogelijk om tegen betaling of andere vergoeding een review te laten verwijderen. Dit is alleen mogelijk als bijvoorbeeld kan worden aangetoond dat een review vals of onwaar is.

Zo waarborgen wij dat alle informatie die je vindt op dit platform zo veel mogelijk authentiek is, en in ieder geval op zijn minst één keer handmatig is gecheckt door een medewerker. De bedrijven op Real Reviews hebben hierdoor een platform waar een echt beeld wordt geschetst. Niet te rooskleurig zoals op sommige platforms, maar ook zeker niet te negatief zoals op website waar alleen klachten kunnen worden verzameld. Juist de mix van goede en slechte reviews geeft jou een goede indicatie van de betrouwbaarheid en kwaliteit van een bedrijf waar je wellicht zaken mee wilt gaan doen.

Real Reviews Nieuws

Nieuwsberichten en product reviews worden onafhankelijk geschreven door een lid van de redactie. Heb je een suggestie of aanvulling? Mail ons dan op redactie@realreviews.nl.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht

Recente artikelen

Jouw bedrijf op Real Reviews?

Wil je ook reviews verzamelen op onze website? Meld je bedrijf gratis aan op deze pagina en start met het verzamelen van reviews voor jouw onderneming.

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.