Zijn Black Friday deals echt?

Inhoudsopgave

black friday

Wat is Black Friday?

Het is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het online én offline winkellandschap: Black Friday. Dit fenomeen is overgewaaid uit de VS en ook in Nederland doet elke winkel of webshop er bijna wel aan mee. Het is begonnen doordat winkeliers in Amerika de dag na Thanksgiving de restanten van hun voorraad flink in de uitverkoop gooiden. De naam Black Friday is een verwijzing naar de gigantische drukte die op straat en in het verkeer ontstond om koopjes te gaan jagen op deze vrijdag.

Hoe zit het met Cyber Monday en Singles Day?

In Nederland kennen wij het geschenken uitwisselen op Thanksgiving natuurlijk niet echt. Bij ons is de Black Friday vooral voor het inslaan van Sinterklaas en Kerst cadeautjes. Na deze gewoonte zijn ook een aantal andere gewoontes overgewaaid, zoals de Chinese Singles Day, de dag waarop Singles in China cadeautjes kopen voor zichzelf en waarop jaar na jaar omzet records worden gebroken. Ook de Cyber Monday wordt veel gehoord, terwijl dit eigenlijk juist het antwoord was van Amerikaanse webshops op de Black Friday, omdat dat vooral een dag was voor de stenen winkels en men de webshops op die dag links liet liggen. Vandaag de dag worden al deze dagen juist online groots aangepakt.

Zijn de aanbiedingen met Black Friday echt?

Het is in Nederland niet toegestaan voor webshops om net te doen alsof ze een aanbieding hebben die eigenlijk helemaal geen aanbieding is. Desondanks wordt tijdens Black Friday nogal eens een aanbieding blootgelegd die dat helemaal niet is. Als je bijvoorbeeld een grote aankoop uitstelt tot Black Friday of Cyber Monday, houdt dan goed te prijzen van dit product in de gaten in de dagen of weken voor dat moment. Zo kun je goed zien of je wel echt een mooie aanbieding hebt getroffen. Om de enorme piek te voorkomen zien we steeds vaker dat webshops de lijn van deze dagen wat langer doortrekken, en bijvoorbeeld wel 1 of 2 hele weken aanbiedingen hebben.

Tips voor Black Friday:

  • Als het te mooi is om waar te zijn is dat waarschijnlijk ook zo. Staar je niet blind op aanbiedingen maar houdt je verstand erbij!
  • Bestel geen spullen waar je haast mee hebt! Door de lage prijzen hebben bezorgdiensten elk jaar weer grote moeite om alle pakketjes bij jou te krijgen. Als je dus zeker wil weten dat het op tijd binnen is wacht dan niet tot het allerlaatste moment.
  • Blijf vriendelijk en erger je niet. De klantenservices, inpakkers en bezorgers werken zich een slag in de rondte om de pakketten te verwerken, help ze een handje door tijdig te bestellen en richt je eventuele frustratie niet tot mensen die ook maar gewoon hun werk doen.
  • Gebruik het voor het goedkoop scoren van grote aankopen die je anders ook rond deze tijd nodig zou hebben. Black Friday is een ideaal moment voor het aanschaffen van een nieuwe smartphone, tv, laptop of stofzuiger als die van jou net stuk is gegaan.
  • Check de Reviews voor je een aankoop doet! Veel partijen hebben geweldige deals, dus het kan verleidelijk zijn snel te bestellen. Toch raden we aan eerst even de reviews te bekijken van andere klanten zodat je zeker weet dat je verwachting ook kan worden waargemaakt.

Real Reviews Nieuws

Nieuwsberichten en product reviews worden onafhankelijk geschreven door een lid van de redactie. Heb je een suggestie of aanvulling? Mail ons dan op redactie@realreviews.nl.

Inhoudsopgave

Deel dit bericht

Recente artikelen

Jouw bedrijf op Real Reviews?

Wil je ook reviews verzamelen op onze website? Meld je bedrijf gratis aan op deze pagina en start met het verzamelen van reviews voor jouw onderneming.

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.