Nieuws

Zijn de Seychellen een goede vakantiebestemming?

Seychellen

Zijn de Seychellen een goede vakantiebestemming?

De Seychellen zijn een eilandengroep in de Indische oceaan. Grofweg liggen ze boven Madagascar, ten Oosten van Tanzania. Het is een zelfstandig Afrikaans land dat lid is van de Afrikaanse unie. Er wonen nog geen honderdduizend mensen en dat maakt het tot één van de kleinste landen ter wereld. Dat betekent niet dat de eilandengroep ook weinig mogelijkheden heeft voor toeristen. Juist vanwege de afgelegen ligging van de eilanden zijn er unieke stranden, flora en fauna te bewonderen die je nergens anders ter wereld kunt vinden. HIerdoor worden de Seychellen ook wel eens vergeleken met de Galapagos eilanden, hoewel deze aan de andere kant van de wereld liggen.Er liggen nog een aantal eilandengroepen in de Indische Oceaan die in trek zijn bij toeristen, zoals de Comoren en de Malediven.

De Seychellen hebben veel kleine eilandjes, de meeste worden niet eens bewoond. Er zijn eigenlijk maar een paar hoofdeilanden die je als toerist kunt bezoeken als je op zoek bent naar een hotel of resort. Op verschillende kleinere eilanden zijn wel eenvoudigere mogelijkheden zoals
hutten en lodges die kunnen worden gehuurd door avontuurlijke vakantiegangers. Vergis je niet in het aanbod, dat is relatief groot. Bijna een kwart van de landelijke economie draait op het toerisme.

De belangrijkste vraag die je je als toerist stelt bij het reizen naar een nieuw land is: Is dit land veilig om naar toe te reizen? Sommige Afrikaanse landen staan helaas minder goed bekend als het om veiligheid gaat. De Seychellen zijn bijzonder omdat ze zo afgelegen zijn. Hierdoor is het relatief veilig. Het criminaliteitscijfer is laag, maar er komt wel armoede voor waardoor het verstandig is niet ’s avonds alleen over straat te gaan i.v.m. berovingen of zakkenrollers. Wat gevaarlijk kan zijn is een pleziervaart op open water. In het hele gebied komt piraterij voor, waardoor het gevaarlijk kan zijn om de zee op te gaan met een plezierjacht. Laat je vooraf goed informeren over de veiligheidsrisico’s zodat jij niet voor verrassingen komt te staan.

Wat niet te onderschatten valt is de rol van de natuur op de eilanden. Deze heeft nog steeds zeer de overhand, in tegenstelling tot veel andere landen. Natuurgeweld kan erg overweldigend zijn, en door de ligging in de oceaan kan slecht weer plotseling opduiken. De bewoners zijn hier aan gewend, maar voor jou als toerist is het goed hier van te voren van op de hoogte te zijn. Juist deze natuur maakt het ook zo mooi om de eilanden te bezoeken. Er zijn meerdere planten en dieren die nergens anders voorkomen. Zelfs binnen de eilandengroep zijn er grote verschillen. Zo komt een zeer zeldzame kokosnoot soort maar voor op 1 van de eilandjes. Veel van de natuur wordt hierom ook beschermd zodat deze zoveel mogelijk in tact blijft.

Door de pandemie zijn er helaas vaker restricties op de Seychellen, dat komt doordat een dergelijk virus op een eiland gemakkelijker buiten de deur te houden is. Als er geen toeristen van buitenaf komen, kan een virus zich veel minder gemakkelijk een weg banen. Door strenge restricties te handhaven wordt de lokale bevolking beschermd. Let hierop bij het boeken van je reis, als je hiervoor extra garanties nodig hebt van je reisorganisatie.

Een vakantie naar de Seychellen is niet goedkoop, de reis is lang en daardoor duur. Tevens is het verblijf in de hotels relatief duur en de kosten voor eten en drinken zijn ook vrij hoog. Dit komt doordat de eilanden zo afgelegen zijn dat vrijwel alles dat nodig is geïmporteerd moet worden. Deze kosten worden in principe doorberekend aan de toeristen, waardoor de Seychellen economisch draaiende gehouden kunnen worden. Sommige producten zoals vis of bepaalde lokale gewassen zijn dan weer wel erg goedkoop.

De meeste vakantiegangers nemen als basis 1 van de grotere eilanden, omdat daar de meeste mogelijkheden zijn qua hotels en restaurants. Van daaruit kun je dan bijvoorbeeld dagtrips maken naar anderer gebieden of eilanden. Omdat je deze reis waarschijnlijk maar 1 keer in je leven maakt is het goed om dit nauwkeurig voor te bereiden. Ieder eiland is uniek en wil je eigenlijk zien, maar het is waarschijnlijk niet mogelijk alle 150 eilanden te bezoeken. Daarom is het goed om van te voren te bedenken wat je echt wilt zien, zodat je die kunt afstrepen op je lijst.

Omdat je reis naar de Seychellen waarschijnlijk een kostbare reis is die je maar 1 keer zult maken, raden we je aan om van te voren goed onderzoek te doen naar de reisorganisatie waarmee je in zee gaat. Dit kun je het beste doen door van tevoren onafhankelijke reviews te lezen van reizigers die jou al voor zijn gegaan. Zo weet je wat je kunt verwachten en kom je niet voor teleurstellingen te staan. Je wilt dat jouw reis onvergetelijk wordt en daarom is het de moeite waard om er extra tijd in te stoppen. Ook wanneer je gebruikt maakt van een boekingssite is het verstandig om te checken waar je jouw boeking nu precies doet. Meer informatie over de actuele reisadviezen en veiligheidsinstructies vind je via de ambassade.

Om je beter van dienst te zijn gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten? Lees dan ons Privacybeleid.